Вартість товарів, що перевозть без декларування збільшили в десять разів

Митний кодекс змінився – майже у 10 разів зросла вартість товарів, які можна перевозити без складання митної декларації. Відповідна норма стосується як фізичних осіб-підприємців, так і компаній, які пересилають товари через поштову чи спеціальну сервісну логістику. Відповідний закон ухвалила Верховна Рада.

Джерело: Дзеркало тижня.

Наразі існувала норма, за якою діє обов’язкове письмове декларування для товарів вартістю від 150 євро. ця межа давно не відповідала реаліям бізнесу. Тепер така межа встановлюється на рівні 1000 Євро. “Зазначене зменшить витрати бізнесу та прискорить логістику”, – вважає голова комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

Зокрема у Митному кодексі, в статті 236 тепер зазначено: “Також допускається, у порядку, передбаченому цією статтею, поміщення у митний режим експорту товарів, сумарна митна вартість яких не перевищує еквівалент 1000 євро, що переміщуються (пересилаються) підприємствами за межі митної території України у міжнародних поштових або експрес-відправленнях, шляхом подання оператором поштового зв’язку або експрес-перевізником додаткового реєстру міжнародних поштових або експрес-відправлень”

Є два винятки з правила:

  • якщо на товари встановлено вивізне мито;
  • на товари не встановлено обмеження щодо їх вивезення за межі митної території України відповідно до статті 197 Митного кодексу.

У згаданій статті вказано на ті товари, вивіз яких з митної території України регулюється законом додатково і в більшості випадків забороняється, наприклад, культурні цінності.

Європейський парламент ініціював масштабну митну реформу, яка триватиме до 2028 року, щоб замінити понад 111 митних систем, що зараз використовуються в ЄС, повідомляє сайт Європарламенту.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.