п`ятниця, 29 березня

В Україні знизили акцизи на розмитнення «євроблях»

Крім акцизу, у вартість розмитнення авто також входитимуть ПДВ (20% від вартості), ввізне мито (10%) і збір до Пенсійного фонду (3-5% від вартості).

Верховна рада України прийняла закон про зниження акцизного збору за розмитнення автомобілів на єврономерах. За відповідний законопроект проголосували 250 народних депутатів, пише Твоє місто.

Пільговий коефіцієнт для розмитнення впродовж 90 днів після набуття чинності закону становитиме 0,5, а всі податки від сплати мають надійти у Пенсійний фонд.

Для авто з бензиновим двигуном базова ставка акцизу становитиме 50 євро, для авто з дизельним двигуном — 75 євро. До базових ставок застосовуватимуть коефіцієнти, які розраховуватимуть таким чином: розмір акцизного податку дорівнюватиме базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна та вік машини.

Ставка базова – це ставка податку у євро, для автомобіля з бензиновим двигуном вона становить 50 євро, а для автомобіля з дизельним двигуном — 75 євро.

К двигун ‒ коефіцієнт об’єму двигуна, його можна отримати діленням об’єму двигуна у куб. см на 1000 куб. см (наприклад, 1750 куб. см. / 1000 куб. см. =1,75).

К вік – коефіцієнт віку автомобіля або кількість повних календарних років  від року, наступного за роком виробництва до року розмитнення (наприклад, для автомобіля 2009 р. в. – 8 років), але для нових автомобілів коефіцієнт дорівнює 1.

Акцизний податок з авто, розрахований за запропонованою формулою, буде меншим за той, що діє нині. Крім акцизу, у вартість розмитнення авто також входитимуть ПДВ (20% від вартості), ввізне мито (10%) і збір до Пенсійного фонду (3-5% від вартості).

Додамо, у першому читанні за закони №8487 та №8488 проголосували 13 липня. За цей час до закону внесли зміни щодо розмитнення зі знижкою 50% у перші 90 днів.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.