п`ятниця, 19 квітня

Українці не готові працювати за 7 тис. грн: експерт пояснив, чому

Низькі зарплати можуть стати причиною активізації трудової міграції українців за кордон

Українці не готові працювати за 7 тис. грн через те, що велика частина цієї суми йде на оплату “комуналки”, продукти і податки. Про це розповів експерт з соціальної політики Андрій Нікончук в інтерв’ю виданню “Вголос“.

“Наші урядовці традиційно скиглять, що наші люди ледачі, бо вони за 7 тисяч гривень не хочуть йти на завод, виготовляти якісь там дроти до автомобілів. У такому випадку я б рекомендував українцям посилати на ті заводи працівників Кабміну. Природно, що люди не хочуть працювати за ці гроші, бо заплатиш податки, комунальні послуги, вартість яких постійно зростає, і на життя залишиться десь дві тисячі гривень. І це ще в кращому випадку, бо якщо людина з іншого міста чи села, їй потрібно ще і житло орендувати. А як за такі гроші можна вижити?” – сказав Нікончук.

За його словами, підвищення тарифів призведе до активізації трудової міграції українців за кордон.

“Ні електрики, ні слюсарі, ні сантехніки не працюватимуть в Україні навіть за 10 тисяч гривень, коли у тій же самій Польщі можна заробити значно більше й їх там забезпечать житлом та іншими соціальними благами, до того ж продукти харчування у Польщі дешевші”, – зазначив експерт.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.