п`ятниця, 19 квітня

Українець вперше за 30 років очолив Раду керуючих Світового банку та МВФ

Міністра фінансів України Сергія Марченка обрали головою Ради керуючих Світового банку та МВФ на 2023 рік. Український міністр очолив цей орган вперше за 30 років і головуватиме на щорічних зустрічах МВФ та Світового банку у 2023 році.

Джерело: Lviv1256.

«Щойно я був обраний головою Ради керуючих Світового банку та МВФ на 2023 рік. Таке рішення було ухвалено одностайно всіма керуючими країнами – членами Групи Світового банку та Міжнародного валютного фонду. Це сталося вперше за 30 років членства України в СБ та МВФ», – повідомив він у Facebook у п’ятницю, 14 жовтня.

«Це велика честь – представляти Україну на міжнародній фінансовій арені», – додав Марченко.

Міністр зазначив, що новий статус дозволить підвищити ефективність співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та країнами – членами Світового банку та МВФ.

Як уточнює Forbes, Світовий банк і МВФ обирають голову Ради керуючих на основі регіональної ротації щороку. У 2023 році головування перейде до країн-членів Європи та Центральної Азії.

Серед основних обов’язків голови – головування на пленарному засіданні щорічних зборів за участі міністрів фінансів, голів центробанків країн-членів МВФ та Світового банку, а також керівництва МВФ і Світового банку.

Також голова Ради Керуючих упродовж року очолює Спільний комітет з питань винагороди виконавчих директорів та їх заступників, Спільний процедурний комітет і Процедурний комітет Агентства з багатостороннього гарантування інвестицій.

Україна стала членом Міжнародного валютного фонду та Світового банку у 1992 році.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.
ТЕГИ: