У США визнали, що Росія заробляє на енергоресурсах більше, ніж до війни з Україною

На теперішній моментРосійська Федерація заробляє на експорті енергоресурсів більше, ніж до початку повномасштабної війни проти України.

Джерело: НТА.

Про це повідомила агенція Reuters із посиланням на старшого радника з енергетичних питань Державного департаменту США Амоса Хохштайна. За його підрахунками, зростання цін на енергоносії на світовому ринку компенсує санкції Заходу.

«Я не можу цього заперечувати», – відповів він на запитання підкомітету Сенату з питань Європи та співпраці в галузі регіональної безпеки про те, чи заробляє Росія зараз більше на продажу сирої нафти та газу, ніж до початку війни.

Видання зазначило, що США та ЄС домовилися про заборону імпорту російської нафти. Ці кроки негативно позначилися на її продажу, проте призвели до зростання світових цін.

За словами Хохштайна, зростання попиту на нафту після пандемії COVID-19 виявилося набагато вищим, ніж будь-хто передбачав.

У той же час Росія наростила продажі нафти Індії та Китаю. Хохштайн також високо оцінив санкції ЄС на страхування танкерів з російською нафтою.

«Ми хотіли би побачити, як можемо використати ці санкції, щоби вплинути на ширший ринок за межами США та Європи, щоби… ніхто не наживався», – додав він.

Раніше з’являлася інформація, що країни «Великої сімки» вивчають можливість обмеження цін на російську нафту. Натомість Росія різко наростила експорт нафти в країни Азії.

Нагадаємо, що Індія планує вдвічі збільшити імпорт російської нафти на тлі санкцій і відмови від співпраці з Росією провідних міжнародних трейдерів.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.
ТЕГИ: