п`ятниця, 29 березня

Рада провалила скасування літнього часу. Переведення годинників лишається

Верховна Рада не підтримала скасування переведення годинників на “літній час” в Україні

Про це повідомляє Еспресо.TV.

За прийняття закону в другому читанні проголосували 212 депутатів.

Тому парламент відправив на доопрацювання та повторне друге читання законопроєкт №4201 про обчислення часу в Україні 226 голосами нардепів.

Документ пропонує визначити, що на території України обчислення часу відбувається за київським часом, який є єдиним для усієї території, і не здійснюється сезонний перехід часу; київський час застосовується для усіх правовідносин, що виникають на території України.

“Розпорядок роботи органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових і службових осіб, підприємств, установ і організацій усіх форм власності визначається і встановлюється за київським часом”, – йдеться у тексті проєкту закону.

  • Нагадаємо, 3 березня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, який передбачає скасування в Україні переходу з зимового на літній час і навпаки.
  • За словами народного депутата від фракції “СН” Роксолани Підласої, в разі, якщо Рада не встигне проголосувати за ухвалення відповідного закону, то в Україні ще двічі буде переведено годинник, 25 жовтня – востаннє.
Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.