Пошта Литви та Укрпошта розширюють сфери співробітництва

Укрпошта_логотипРозширення можливостей для українців у замовленні імпортних товарів через європейські інтернет-магазини та каталоги стало можливим завдяки угоді, укладеній між поштовими службами України і Литви з обміну міжнародними згрупованими поштовими відправленнями «Консигнація».

Для представників європейського бізнесу це означатиме спрощення доступу до українського ринку.

Укрпошта пропонує чіткий трекінг всіх відправлень в режимі «он-лайн» та доставку в будь-яке з близько 12 тис. поштових відділень по всій Україні або, за бажанням клієнта, кур’єрську доставку до дверей одержувача.

«Сьогодні послуга з обміну міжнародними згрупованими поштовими відправленнями «Консигнація» є перспективним напрямом діяльності національного оператора поштового зв’язку, – зауважує очільник Укрпошти Ігор Ткачук. – Завдяки угоді, укладеній з Поштою Литви, буде спрощено доступ представників іноземного бізнесу до українського ринку, а українські споживачі матимуть додаткову можливість отримувати продукцію зарубіжних виробників».

Фірми-відправники із зарубіжних країн зможуть здійснювати свою діяльність на українському ринку із використанням мережі Укрпошти для доставки замовлених товарів українським адресатам у найвіддаленіші куточки.

Митним законодавством України передбачається, що товари (крім підакцизних), які пересилаються до України в міжнародних поштових відправленнях від одного відправника на адресу одного одержувача, не оподатковуються митними платежами, за умови, якщо сумарна вартість вкладення не перевищує еквівалент 150 євро.

Послуга «Консигнація» здійснюється між призначеними поштовими операторами країн-членів Всесвітнього поштового союзу і передбачає пересилання міжнародних поштових відправлень, вкладеннями яких є товари, замовлені громадянами України за каталогами зарубіжних компаній або через інтернет-магазини. Такі відправлення адресовані різним одержувачам в Україні, але згруповані одним відправником.

Впродовж багатьох років Укрпошта надає послуги з обробки і доставки міжнародних згрупованих посилок та міжнародної згрупованої письмової кореспонденції «Консигнація». Наразі, крім литовських колег, національний оператор поштового зв’язку України співпрацює з іноземними поштовими службами Словацької Республіки, Чехії та Німеччини.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.