Мешканці 3 сіл готують акцію з перекриття міжнародної дороги в Куликові

Як стало відомо Гал-інфо, мешканці 3 сіл Куликівської територіальної громади готують акцію з перекриття міжнародного автошляху М10, через невиконані обіцянки чиновників з ремонту дороги.

Мова йде про дорогу місцевого значення С140675 Надичі – Малі Підліски, яка є єдиним сполученням трьох сіл Нове Село, Стронятин та Кошелів, як з адміністративним центром об’єднаної громади — смт Куликів так і з містом Львів.

2

 

Останні ремонтні роботи на даній дорозі проводились ще на початку 2000-х років. Знову провести ремонтні роботи селянам обіцяли ще з 2014 року, але далі обіцянок справа не зайшла. На неодноразові звернення селищної ради до відповідних підрозділів обласної адміністрації жодних реальних дій не відбувається.

2

 

“Перед кожними виборами нам обіцяють нарешті зробити дорогу. Але після виборів, всі обіцяльники кудись зникають до наступних. Зате у всіх новинах пишуть та показують “Велике будівництво Зеленського”, якого у нас чомусь ніхто не бачив і не чув. З року в рік те, що колись було дорогою просто зникає. Люди вже починають їздити полями, адже коли сухо, то там набагато комфортніше і менше ям.

Через таку дорогу у нас постійні проблеми з рейсовими автобусами, які постійно ламаються. Перевізник попереджає, що може відмовитись обслуговувати наш маршрут, тому що надто дорого обходяться постійні ремонти, а чим будуть діти добиратись до школи? Також, під час сплеску коронавірусу у нас були великі проблеми з доїздом швидких. І я вже не говорю, що у нас практично відсутні магазини, бо доставка продукції також відмовляється до нас заїжджати. Зате у нас в області ремонтують дороги, які перебувають набагато в кращому стані, й різні чиновники та депутати викладають по своїх фейсбуках красиві картинки, як вони гарно “працюють” для громади.

Зараз ми збираємо ініціативну групу та підготуємо всі необхідні листи-попередження в селищну та обласну раду, а також поліцію й інші структури, про акцію з перекриття дороги, ймовірно в Куликові. Якщо чиновники не чують нас з наших сіл, то ми прийдемо ближче до них, може тоді на нас звернуть увагу”, – розповів в коментарі Гал-інфо мешканець одного з сіл.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.