Кабмін збирається звільнити керівництво “Нафтогазу” та “Укренерго”

Кабмін має намір змінити керівництво “Нафтогазу”, “Укренерго”, а також інших стратегічних підприємств. У “Нафтогазі” відповіли, що не проти конкурсу, але його навряд чи встигнуть провести до кінця року.

Про це заявив міністр енергетики України Олексій Оржель, передає “Інтерфакс-Україна“. Також буде оновлено їхні наглядові ради. “Ухвалено політичне рішення про зміну керівництва і початку конкурсів на всі стратегічні компанії”, – сказав Оржель у понеділок, 2 грудня.

Водночас міністр зазначив, що чинні керівники за бажання зможуть взяти участь у нових конкурсах на ці посади.

Також в уряді проведуть конкурс на посаду голови “Енергоатома” – президент НАЕК Юрій Недашковський був звільнений наказом Кабміну від 27 листопада. “Новий керівник буде особою з атомної галузі, яка користуються авторитетом”, – запевнив Оржель.

Що відповіли у “Нафтогазі”

Виконавчий директор НАК Юрій Вітренко заявив, що анонсований Оржелем конкурс на керівника “Нафтогазу” є тривалою процедурою, і до кінця 2019 року його проведення малоймовірним. Про це він написав у Facebook.

“Я особисто нічого поганого не бачу в тому, щоб в перший раз за історію “Нафтогазу” професійні і політично незаангажовані люди провели конкурс за міжнародними стандартами і обрали керівника. Зрозуміло, якщо це буде чесний конкурс, і обирати будуть дійсно професійні і політично незаангажовані люди. Також зауважу, що конкурс – це справа не одного дня чи навіть тижня. До кінця року його навряд чи можна провести”, – написал Витренко.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.