До 30 фур на місяць. На Львівщині викрили підприємців, які незаконно вивозили деревину

На Львівщині викрили незаконний механізм експорту деревини з України. Щомісяця двоє підприємців з Львівщини вивозили до 30 вантажівок, в яких було близько 1000 кубометрів лісу. Цю інформацію Суспільному підтвердила речниця управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська.

За даними Служби безпеки України, для безперешкодного вивезення лісопродукції до країн ЄС підприємці фальсифікували документи. Для цього вони залучали службових осіб лісогосподарських підприємств Сумської, Вінницької, Хмельницької та Київської областей.

До 30 фур на місяць. На Львівщині викрили підприємців, які незаконно вивозили деревинуУправління СБУ у Львівській області. Фото із місця події

“Щомісяця, за «послугу» придбання необлікованої лісосировини та фальсифікацію документів щодо фактичної кубомаси та сортності продукції, ділки оплачували лісничим близько 4 млн грн «відкатів»”, – повідомили в СБУ.

Правоохоронці 17 вересня задокументували факт передачі хабаря посадовцям лісогосподарських підприємств Сумщини. Про це у відомстві повідомили 20 вересня.

 

До 30 фур на місяць. На Львівщині викрили підприємців, які незаконно вивозили деревинуУправління СБУ у Львівській області

Записи вилучені у підприємців

В межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 201-1, ст. 368 та ст. 369 КК України, тривають слідчі дії. Додатково встановлюється причетність службових осіб інших підприємств та установ лісової галузі.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.