18 предметів інтер’єру, яким місце на звалищі, а не у вашій квартирі

Ідеальний інтер’єр без смітинки, без пилинки буває тільки на сторінках глянцевих журналів. В суворій реальності житло швидко обростає дрібницями, які можуть безнадійно зіпсувати навіть найстильніше оздоблення. Будь-який дизайнер не роздумуючи і без жалю викинув би ці речі, адже вони зводять нанівець всі ваші старання з облаштування красивої і затишної квартири.

Ми уважно вивчили думки професіоналів і склали добірку предметів, яких давно пора позбутися.

  1. Килимок для кухонної мийки

У минулому мийки з нержавійки користувалися шаленою популярністю. До них додатково докуповували пластикові килимки, які захищали покриття від подряпин, придушували шум і берегли посуд від випадкових пошкоджень.

Сьогодні покупці все частіше вибирають мийки зі штучного або натурального каменю, які менше схильні до пошкоджень і більш естетично виглядають. Любителям сталевих раковин дизайнери радять придивитися до прозорих килимків з силікону, які не так впадають в очі, як їх застарілі попередники.

  1. Господарське відро в якості сміттєвого

Стоїть у всіх на виду, виглядає неохайно і тьмяно. На щастя, сучасні дизайнерські рішення добралися і до цього предмета. Фахівці впевнені — зона викидання відходів може бути не тільки практичною і функціональною, але і красивою.

  1. Пластикові набори аксесуарів для ванної кімнати

Ще досить часто зустрічаються в квартирах через свою невисоку вартість і доступність. На жаль, але звична багатьом пластикова атрибутика тільки робить простішим і здешевлює інтер’єр ванної кімнати. Не варто забувати, що аксесуари грають в інтер’єрі важливу роль, тому економити на них точно не варто.

  1. Застаріла люстра

Застарілі люстри, бра і тьмяне світло здатні зіпсувати інтер’єр будь-якої кімнати. Без жалю відмовтеся від моделей, які були в тренді 10-20 років тому. Стильні світильники і правильне освітлення можуть візуально розширити простір і зробити інтер’єр затишнішим.

  1. Кругле ліжко

Ліжко круглої форми доречне далеко не в кожній спальні, займає багато простору і вимагає спеціальної постільної білизни. Пора залишити в минулому цей далеко не найпрактичніший предмет меблів.

  1. Шторка для ванної

Поліетиленові строкаті штори для ванної все ніяк не відійдуть у забуття. Дизайнери обурюються і настійно рекомендують замінити їх на захисні конструкції зі скла, які виглядають стильно і дорого.

  1. Кухонний куточок

Ця деталь здатна вмить повернути вашу кухню в радянське минуле. Виглядає несучасно, громіздко і з’їдає дорогоцінний простір. Фахівці в голос радять розглянути альтернативні варіанти обідньої зони.

  1. Декоративний фальшивий камін

Фальшиві елементи декору не користуються популярністю серед дизайнерів, адже сьогодні в тренді натуральність, простота і природні матеріали. Без жалю позбуваємося від пережитку минулого у вигляді фальшкаміна з гіпсокартону і підбираємо стильну альтернативу.

  1. Масивні шкіряні меблі

Очолює парад безнадійно застарілих диванів громіздкий шкіряний гарнітур. Вартує страшенно дорого, виглядає манірно і не найкомфортніший під час сидіння. До всього іншого, в умовах середньостатистичних квартир виглядає безглуздо і з’їдає цінний простір. Шкіряні меблі будуть більш гармонійно виглядати в заміському будинку або на дачі.

  1. Глечик з фільтром для води

Фільтр-глечик створює на кухні ефект візуального шуму, який так не люблять все дизайнери. Можете сміливо позбуватися від цього пережитку минулого, адже сьогодні існують якісніші і привабливіші на вигляд девайси для очищення води.

  1. Громіздкий комп’ютерний куточок

У 90-х і 2000-х цей предмет меблів гордовито красувався в кутку кімнати практично в кожній квартирі. Масивні комп’ютерні столи з полицями для зберігання дисків і висувним відсіком для клавіатури пішли в минуле, а їм на зміну прийшли мобільні, легкі і багатофункціональні меблі.

  1. М’яке або дерев’яне сидіння для унітаза

Такі сидіння не відрізняються гігієнічністю, а їх дизайн безнадійно застарів. Сміливо забуваємо цей «привіт з 90-х», як страшний сон.

  1. Ароматичні свічки

Дешеві ароматичні свічки не тільки видають різкий і нудотний запах, а й виділяють в повітря шкідливі речовини. Краще трохи переплатити за дійсно якісний продукт, зате точно знати, що він не зашкодить вашому здоров’ю. Відмінна альтернатива — ароматичний дифузор у вигляді інтер’єрних духів для будинку.

  1. Бюджетні або старі міжкімнатні двері

Двері — невід’ємна частина інтер’єру, показник статусу і доходу господарів житла. Професіонали не радять на них економити. Адже бюджетні моделі не тільки програють за якістю, але і роблять інтер’єр дешевим і застарілим.

  1. Посуд, який не призначений для годування домашніх улюбленців

Жодна кухня не може отримати звання стильної і розкішної, якщо в кутку стоїть старе блюдце для кота.

  1. Пластиковий екран під ванну

Екран під ванну виконує кілька основних функцій: приховує каналізаційні труби і дозволяє зберігати різні господарські дрібниці. Суцільний прагматизм і ніякої естетики. Сьогодні дизайнери все частіше віддають перевагу перед окремими ваннами, які виглядають ефектно і стильно. Заради такої краси навіть пляшки з побутовою хімією можна заховати в шафу.

  1. Пластмасове ситечко для раковини

Виглядає дешево і може зіпсувати враження навіть від найдорожчої і модної кухні. Кухонна мийка і без цього предмета рясніє привертати увагу дрібницями, тому не варто посилювати ситуацію.

  1. Старе комп’ютерне крісло

Згодом будь-яке крісло деформується, стає незручним і виглядає, м’яко кажучи, сумно: тканина зношується, шкіра тріскається, а оббивка просідає. Не забувайте вчасно міняти те, на чому сидите, адже вже давно доведено, що зручність роботи позитивно впливає на її якість. Не заощаджуйте на своєму комфорті, і тоді спина, шия і деякі інші частини тіла точно скажуть вам «спасибі».

А які речі з цього списку є у вас вдома? Чи готові ви з ними розлучитися?

Джерело: ВСВІТІ.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.