Ми вибрали для вас смачні салати, які урізноманітнять ваше меню і допоможуть схуднути. Додамо трохи класики, згадаємо бабусині рецепти і розбавимо все це чимось новим, смачним і незвичайним. 😉
Цитрусовий салат з куркою
Інгредієнти
Для салату:
- 1 куряча грудка, нарізана кубиками;
- 1 подрібнений зубчик часнику;
- 1 ½ чашки дрібно нарізаної білокачанної капусти;
- 1 чашка дрібно нарізаної червонокачанної капусти;
- 1 чашка моркви, нарізаної тонкими смужками;
- ½ чашки дрібно нарізаного дайкона;
- ¼ чашки подрібненого зеленого лука;
- ¼ чашки кінзи;
- 1 столова ложка оливкової олії;
- сіль і перець за смаком;
- ½ лайма, нарізаного часточками.
Для заправки:
- 1 столова ложка свіжого соку лайма;
- 1 столова ложка соєвого соусу;
- 1 столова ложка рибного соусу;
- 1 чайна ложка рисового оцту;
- 1 чайна ложка цукру;
- ½ чайної ложки оливкової олії;
- 2 подрібнених зубчики часнику;
- ½ гострого перчика.
Приготування
Нарізуєте курячу грудку кубиками, соліть, перчите, обтираєте подрібненим часником і залишаєте трохи постояти при кімнатній температурі. Розігріваєте сковороду, додаєте туди оливкова олія і смажите курку до золотистої скоринки. Якщо вас не влаштовує смажена грудка, можете її відварити. Готову грудку збризкують соком лайма і залишаєте остигати.
Змішуєте нарізану капусту, цибулю, дайкон, морква і кинзу у великій мисці. Потім змішуєте всі інгредієнти для салатної заправки і збиваєте блендером до однорідності.
Додаєте до салату смажену курячу грудку і заправку, добре все перемішуєте і подаєте на стіл.
Капустяно-яблучний салат з горіхами і родзинками
Інгредієнти
Для салату:
- ½ качана савойської капусти;
- ½ качана червоної капусти;
- 1 велике яблуко;
- ¼ червоної цибулини;
- ½ чашки волоських горіхів;
- ½ чашки родзинок.
Для заправки:
- 2 столові ложки яблучного оцту;
- ⅛ чайної ложки кайенского перцю;
- ⅓ чашки знежиреного йогурту;
- 2 чайні ложки сиропу агави або нейтрального меду;
- сіль за смаком.
Приготування
Тонко нарізуєте капусту і цибулю, яблука нарізати соломкою, подрібнюєте горіхи, замочуєте в окропі родзинки. Змішуєте всі інгредієнти для салату і залишаєте в мисці.
В окремій піалі змішуєте всі інгредієнти для заправки до однорідного соусу, додаєте до нарізання салату, добре все перемішуєте і подаєте на стіл.
Салат з буряком і козячим сиром
Інгредієнти
Для салату:
- 4 середні буряка;
- ⅓ чашки волоських горіхів;
- 3 столові ложки меду;
- 300 г салатного міксу;
- 60 г м’якого козячого сиру.
Для заправки:
- ½ чашки апельсинового фрешу;
- ¼ чашки бальзамічного оцту;
- ½ чашки оливкової олії.
Приготування
Відварюєте буряк, очищаєте, залишаєте остигати, а потім нарізати тонкими кружечками.
Розігріваєте сковороду і підсушує на ній горіхи. Буквально через хвилину додаєте туди мед і енергійно помішує, щоб горіхи повністю вкрилися медом. Знімаєте сковороду з вогню і даєте горіхам трохи охолонути.
В окремій мисці змішуєте бальзамічний оцет з апельсиновим соком і оливковою олією, добре все перемішуєте.
Салат не подається в загальній мисці. Перед подачею поділяєте салатний мікс, буряк, горіхи і козячий сир на потрібну кількість порцій. Викладаєте на тарілку спочатку подушку з салату, потім буряк, горіхи і буквально кілька щипків козячого сиру. Поливаєте зверху заправкою і подаєте на стіл.
Цитрусовий салат з розмарином і оливками
Інгредієнти
- 4 невеликі гілочки розмарину;
- 10 маслин без кісточок в маслі;
- 6 апельсинів;
- 6 мандаринів;
- сіль і чорний перець за смаком;
- 2 столові ложки оливкової олії.
Приготування
Розігріваєте на сковороді оливкове масло і смажите на ньому гілочки розмарину буквально 30 секунд або до того моменту, коли вони стануть хрусткими. Знімаєте їх з вогню, акуратно видаляєте надлишки масла паперовим рушником і соліть.
В цей же масло додаєте маслини і смажите їх 4 хвилини. Видаляєте надлишки масла і нарізуєте маслини на дрібні шматочки. Смажені листя розмарину очищаєте від гілок і подрібнюєте.
Апельсини та мандарини очищаєте від шкірки і нарізати кружечками товщиною 1 см. Викладаєте на тарілку, соліть й перчимо, скроплюємо оливковою олією і посипати зверху подрібненим розмарином і маслинами. Подаєте на стіл.
Джерело: Лайфхакер
Підтримайте проект на Patreon