Ріпчасту цибулю в свіжому вигляді в моїй родині не всі люблять, а в деяких салатах без неї ніяк не обійтися.
Дехто кладе в салати цибулю в оцті або просто ошпарену цибулю. Я пропоную вам замість цього спробувати замаринувати цибулю за цим рецептом, вона дуже смачна, робиться швидко і просто.
Не треба довго чекати поки промаринуєтся. Ця маринована цибуля усім дуже подобається, її добре не тільки їсти замість звичайної, а й в салати класти, а також дуже підходить до м’яса.
На тарілочку до шашлику взагалі ідеально, до того ж швидко робиться, поки багаття прогорає, шашлик смажиться – цибуля вже замаринована.
Салати з цією цибулею мають дивовижний неповторний смак.
Складові:
Кілька цибулинок
Вода 250 г
Оцет 9% – 65-70 г
Цукор 50 гр. (3 стол. ложки без гірки)
Сіль 0,5 столової ложки.
Приготування: Цибулю ріжемо кільцями / півкільцями, складаємо в невелику баночку. Змішуємо: воду, цукор, сіль, доводимо до кипіння, доливаємо оцет, як тільки почне закипати, заливаємо маринадом цибулю. Закриваємо кришкою. Коли баночка охолоне (1-1,5 год.) Цибуля готова, можна використовувати і їсти.
Готову мариновану цибулю зберігати в холодильнику. Охолодженою цибуля буде смачнішою. Перед тим як покласти в салат, її потрібно віджати і порізати. І цей же маринад можна використовувати для швидкого маринування інших різаних овочів з додаванням перцю, спецій, трав (в цибулю їх класти не потрібно).
Підтримайте проект на Patreon