п`ятниця, 22 листопада

Секрети смачних пампухів із традиційною начинкою від Дарії Цвєк. РЕЦЕПТ

Пампухи — традиційна страва на Святвечір. З вишнями, з маком, з трояндовим варенням, з повидлом — варіантів багато і всі дуже смакують. Але начинка — це півсправи, найважливіше – тісто, щоб було пухке, солодке і щоб не втягувало багато олії.

Для приготування найсмачніших пампушків нашвидкоруч від Дарії Цвєк знадобиться:

0,5 л молока,  0,5 кг борошна 1-2 ст. ложки маргарину  2-4 жовтки  0,5 склянки цукру  100 г дріжджів

Дріжджі посипати цукром, дати ложку-дві молока, поставити посуд на гарячий чайник, щоб почали бродити. У макітрі втираємо маргарин з жовтками і цукром, вливаємо дріжджі і все молоко відразу, додаємо дрібку солі і місимо тісто, доки не почне відставати від рук. Тоді накриваємо тісто, і хай підросте в теплому місці. Як нема часу відразу смажити, тісто можна ще раз перемісити і дати йому ще раз підрости.

Беремо частину тіста, розкачуємо корж, на коржі склянкою витискаємо сліди, не вирізаючи, і на кожен слід кладемо 2-3 вишеньки або трошки тертої з цукром рожі, а ще краще — з помаранчевими цукатами. Якщо нема – то будь-який джем з тертою булкою (щоб не витікав). Накриваємо другою половиною тіста, тоді викраюємо склянкою пампушки і складаємо на дошку, посипану мукою.

Накриваємо легеньким рушничком, даємо їм підрости. Треба літр олії, аби пампушки плавали. Як один бік посмажиться, перевертаємо на інший бік.


Підтримайте проект на Patreon

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.