Не поспішайте викидати. Які продукти можна їсти після закінчення терміну придатності та що з них приготувати

Навіть у найскладніші часи ми виявляємо в холодильнику або кухонних шафках продукти, що залежалися. Засмучуємося даремно витраченим грошам та обіцяємо самі собі більше не купувати зайвого.

Джерело: НВ.

Проходить час і якимось незрозумілим чином ми знову виявляємо продукти, які шкода викинути й при цьому неможливо їсти. Не поспішайте позбавлятися їх. За допомогою багатьох, здавалося б, зіпсованих запасів можна приготувати смачні та оригінальні страви.

Скисле молоко

Саме з нього виходять найсмачніші та найпишніші оладки.

Молоко — 500 мл

Борошно — 2 ст.

Яйце (сире) — 1 шт.

Сода — ½ ч.л.

Цукор — 2 ст.л.

Сіль — ч.л.

Збийте яйце, цукор, сіль. Помішуючи масу, поступово влийте в неї молоко. Додайте борошно, погасіть соду окропом і залиште тісто відстоятися приблизно на п’ятнадцять хвилин. Воно має вийти густої консистенції. Виливайте оладки на розігріту сковороду.

Вчорашня ранкова каша

З непрезентабельної на вигляд вівсянки або манки, що постояла, виходять смачні мафіни.

Каша — 1 ст.

Борошно — 1,5 ст.

Молоко — ½ ст.

Яйце — 1 шт.

Олія — ½ ст.

Розпушувач — 1,5 ч.л.

Сода — ¼ ч.л.

Ягоди (можна морожені) — ½ ст.

Цукор — за смаком

Щоб приготувати мафіни з каші, необхідно з’єднати в одній ємності сухі продукти, в іншій рідкі й потім об’єднати їх. Перемішати, розкласти у формочки та помістити в розігріту до 180˚ духовку. Запікаються мафіни приблизно пів години.

Підсохлий хліб

Ідеально підходить для найсмачніших грінок та сухариків.

Батон, темний хліб — чверть буханця

Яйце — 1 шт.

Молоко — кілька ст.л.

Олія — 2 ст.л.

Спеції сухі (мелені), сіль — за смаком

Підсохлі шматочки батону вмочіть у суміші з молока та яйця та обсмажте на розігрітій сковорідці з двох сторін. Грінки готові. Для сухариків будь-який наявний хліб поріжте на тонкі смужки, розкладіть на деко, злегка змастіть олією, присипте сіллю та спеціями. Запікаються у розігрітій духовці приблизно п’ятнадцять хвилин.

М’які помідори

Просяться щоб із них зробили простий та смачний соус.

Помідори

Часник

Зелень

Приправи

Помідори що полежали та прим’ялися обдайте окропом і звільніть від шкірки. Подрібніть блендером разом із часником, зеленню та приправами. Отриманий пюреподібний соус підійде для пасти чи піци. У свіжому вигляді він зберігається у холодильнику кілька днів. У замороженому — півроку.

Позавчорашня варена картопля

Чудова основа для найсмачнішої тортильї.

Картопля — 5 шт.

Яйця — 5 шт.

Цибуля — 1 шт.

Оливкова олія — 30 г

Сіль, перець, приправи — за смаком

Налийте в сковороду масло та підсмажте на ньому кільця цибулі. Додайте скибочки картоплі та підсмажте до золотистої скоринки. Залийте збитими яйцями з приправами, прикрийте кришкою та поставте на повільний вогонь. Уважно стежте за приготуванням. Коли низ тортильї буде готовий, переверніть її на закриту кришку і знову покладіть (не підсмаженою стороною) в сковорідку. Готову тортилью переверніть зі сковорідки на блюдо або тарілку.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.