Навіть у найскладніші часи ми виявляємо в холодильнику або кухонних шафках продукти, що залежалися. Засмучуємося даремно витраченим грошам та обіцяємо самі собі більше не купувати зайвого.
Джерело: НВ.
Проходить час і якимось незрозумілим чином ми знову виявляємо продукти, які шкода викинути й при цьому неможливо їсти. Не поспішайте позбавлятися їх. За допомогою багатьох, здавалося б, зіпсованих запасів можна приготувати смачні та оригінальні страви.
Скисле молоко
Саме з нього виходять найсмачніші та найпишніші оладки.
Молоко — 500 мл
Борошно — 2 ст.
Яйце (сире) — 1 шт.
Сода — ½ ч.л.
Цукор — 2 ст.л.
Сіль — ч.л.
Збийте яйце, цукор, сіль. Помішуючи масу, поступово влийте в неї молоко. Додайте борошно, погасіть соду окропом і залиште тісто відстоятися приблизно на п’ятнадцять хвилин. Воно має вийти густої консистенції. Виливайте оладки на розігріту сковороду.
Вчорашня ранкова каша
З непрезентабельної на вигляд вівсянки або манки, що постояла, виходять смачні мафіни.
Каша — 1 ст.
Борошно — 1,5 ст.
Молоко — ½ ст.
Яйце — 1 шт.
Олія — ½ ст.
Розпушувач — 1,5 ч.л.
Сода — ¼ ч.л.
Ягоди (можна морожені) — ½ ст.
Цукор — за смаком
Щоб приготувати мафіни з каші, необхідно з’єднати в одній ємності сухі продукти, в іншій рідкі й потім об’єднати їх. Перемішати, розкласти у формочки та помістити в розігріту до 180˚ духовку. Запікаються мафіни приблизно пів години.
Підсохлий хліб
Ідеально підходить для найсмачніших грінок та сухариків.
Батон, темний хліб — чверть буханця
Яйце — 1 шт.
Молоко — кілька ст.л.
Олія — 2 ст.л.
Спеції сухі (мелені), сіль — за смаком
Підсохлі шматочки батону вмочіть у суміші з молока та яйця та обсмажте на розігрітій сковорідці з двох сторін. Грінки готові. Для сухариків будь-який наявний хліб поріжте на тонкі смужки, розкладіть на деко, злегка змастіть олією, присипте сіллю та спеціями. Запікаються у розігрітій духовці приблизно п’ятнадцять хвилин.
М’які помідори
Просяться щоб із них зробили простий та смачний соус.
Помідори
Часник
Зелень
Приправи
Помідори що полежали та прим’ялися обдайте окропом і звільніть від шкірки. Подрібніть блендером разом із часником, зеленню та приправами. Отриманий пюреподібний соус підійде для пасти чи піци. У свіжому вигляді він зберігається у холодильнику кілька днів. У замороженому — півроку.
Позавчорашня варена картопля
Чудова основа для найсмачнішої тортильї.
Картопля — 5 шт.
Яйця — 5 шт.
Цибуля — 1 шт.
Оливкова олія — 30 г
Сіль, перець, приправи — за смаком
Налийте в сковороду масло та підсмажте на ньому кільця цибулі. Додайте скибочки картоплі та підсмажте до золотистої скоринки. Залийте збитими яйцями з приправами, прикрийте кришкою та поставте на повільний вогонь. Уважно стежте за приготуванням. Коли низ тортильї буде готовий, переверніть її на закриту кришку і знову покладіть (не підсмаженою стороною) в сковорідку. Готову тортилью переверніть зі сковорідки на блюдо або тарілку.