20 продуктів, які не рекомендують зберігати в холодильнику

Виявляється, ці продукти не можна зберігати в холодильнику

Самі того не знаючи, ми  ставимо в холодильник їжу, яка категорично не переносить холоду. Ось 20 продуктів, які варто залишити на столі.

Ціла диня.

Холод скорочує кількість антиоксидантів, що містяться в цілій дині, вдвічі. Прохолода стримує зростання антиоксидантів, яке відбувається після збору врожаю. Просто охолодіть вже нарізану диню, щоб запобігти поширенню бактерій.

Базилік.

Це тропічна рослина, що зберігається при температурі нижче 40 градусів за Фаренгейтом, швидко чорніє. Тому його потрібно зберігати в тіні, а стебла занурити в наповнену водою склянку. Зверху базилік рекомендується накрити пластиковим пакетом із застібкою, щоб рослина дихала і залишалася вологою.

Картопля.

Низькі температури перетворять картопляний крохмаль в цукор. Це призводить до піщаної текстури і злегка солодкуватого смаку овоча.

Картоплю краще зберігати при температурі 8° С (більшість холодильників встановлюються від 1,5°С до 3°С). Зберігати потрібно в паперовому пакеті в прохолодній коморі. Сонячне світло накопичує хлорофіл, роблячи картоплю зеленою, а іноді і гіркою.

Цибуля.

Цибуля потребує постійної циркуляції повітря, щоб залишатися свіжою. Зберігати цибулю потрібно в паперовому пакеті з отворами в коморі, але тримати подалі від картоплі. Цибуля виділяє газ і вологу, які можуть швидко зіпсувати картоплю. Охолодити можна вже нарізану цибулю.

Помідори.

Холодне повітря змінює хімічний склад помідорів, сповільнюючи процеси, які сприяють наявності свіжого аромату. Більше того, повітря прискорює процеси, внаслідок яких помідори стають тьмяним.

Кава.

Волога в вашому холодильнику заподіює шкоду кавовим зернам, і ви вже не отримаєте свіжої кави при приготуванні. Кавові зерна потрібно зберігати в герметичній упаковці в темному місці.

Часник.

Зубчики часнику найкраще зберігати при температурі 15 градусів за Цельсієм. Покладіть часник в контейнер і помістіть його в прохолодне місце.

Гострий соус.

Оцет і консерванти, що містяться в магазинному гострому соусі, не дають соусу зіпсуватися в коморі. А ось в холодильнику він втратить частину своїх смакових властивостей.

Мед.

Мед категорично не можна зберігати в холодильнику. При низькій температурі він кристалізується, а ось кімнатна температура ідеально підходить для його зберігання.

Хлібна нарізка.

Хоча в холодильнику хліб прекрасно тримає свою форму, він стає пересушеним. Якщо у вас багато хліба, то ви можете тримати його в морозильнику, а перед їжею злегка розморозити при кімнатній температурі.

Горіхи.

Щоб горіхи не втратили свій смак, їх найкраще зберігати в герметичній упаковці при кімнатній температурі.

Авокадо.

Ці вершково-зелені фрукти найкраще зберігати при кімнатній температурі, але в разі, якщо вони ще не дозріли, і ви плануєте з’їсти їх відразу. Проте, вибагливі авокадо, які швидко переходять зі стадії незрілих до перестиглих, в холодильнику зберігаються довше.

Персики.

Персики, сливи, нектарини і абрикоси найкраще зберігати при кімнатній температурі, щоб вони могли дозріти.

Соняшникова олія.

Соняшникову олію потрібно зберігати в прохолодному, темному місці. Зберігання олії в холодильнику призводить до її в’язкості і втрати властивостей.

Огірки.

Огірки потрібно зберігати в прохолодному місці, але не в холодильнику, інакше, вони стають водянистими.

Болгарський перець.

У холодильнику перець втрачає свої смакові властивості і перестає бути хрустким.

Різносол.

Відкривши кришку останньої банки огірків чи помідорів, не поспішайте ставити її в холодильник. Вони знаходяться в розсолі, тому спокійно можуть залишатися у вашій коморі.

Шоколад.

Зберігати шоколад потрібно в прохолодному, темному місці для того, щоб зберегти смакові властивості. Конденсат з холодильника негативно впливає на нього.

Баклажани.

Якщо після покупки, ви з’їдаєте баклажани відразу або через кілька днів, то їх можна зберігати і на столі. У холодильнику вони втрачають свої смакові властивості. Зверніть увагу, що баклажани мають короткий термін зберігання, тому не зволікайте з їх приготуванням.

Цілий кавун.

Вам не потрібно звільняти місце для величезного кавуна в холодильнику. Плід краще зберігати при кімнатній температурі до тих пір, поки не прийде час розрізати його. Після нарізки оберніть ягоду поліетиленовим пакетом і помістіть в холодильник.

Джерело

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.