В Україні у шкільних їдальнях досі присутнє “радянське” меню, і це потрібно змінювати.
Таку думку висловив кулінарний експерт і автор проєкту “Нове шкільне харчування” Євген Клопотенко під час лекції у межах 26 Форуму видавців у Львові, повідомляє Укрінформ.
“Дітям треба дати трішки світового досвіду, щоб радянська система, яка є в шкільних їдальнях, почала падати. І це зробити доволі просто. Я придумав страви з тих же інгредієнтів і додав ще дещо, але страви виходять інші. І це все бюджетно, сучасно і корисно”, – сказав Клопотенко.
Він зазначив, що потрібно починати змінювати ставлення до їжі саме з дітей, бо з дорослими це зробити важче.
“Треба, щоб діти знали світові практики. Вони розуміють, що салат з капусти – це не просто капуста, а туди додають ще запашну олію, яку придумали в Італії. Вони знатимуть, що є ще інші страви. Вони дивитимуться на світ ширше”, – переконаний ресторатор.
За його словами, щоб створити нове суспільство, потрібно вчити цього змалечку, а головне – показати, що можна харчуватися по-іншому і відродити українську кухню.
28 березня у Львові представили збірник рецептур страв для харчування дітей у школах, розроблений кухарем Євгеном Клопотенком та його командою.
Підтримайте проект на Patreon