Нові заклади Львова: рекомендуємо у січні

Чергова порція нових закладів Львова: піцерії, бари, ресторани з монопродуктами тощо. Усе найцікавіше в матеріалі Галини Козинець.

Гастробар Coco, вул. Братів Рогатинців, 37

Новий бар поблизу Площі Ринок розпочав роботу на початку грудня.

«Музика, DJ-сети, меню авторської кухні від бренд-шефа Edem Resort Артура Туманяна, напої, вино та коктейлі – все це бар Coco» – саме так описують свою концепцію у закладі.

У меню: стартери (паштет курячий з морквяно-ялівцевим мармеладом та грінками; хумус із пастернаку з томатною сальсою, молоком з лісового горіха та кіноа; антіпасті до вина та інше); 

основні страви (томлені яловичі щоки на кремі із печеної картоплі з тартаром із буряка та з соусом голондез тощо), супи (крем-суп на маковому молоці із запеченої капусти та фалафелем з пастернаком; пряний суп з копченою грудинкою, яйцем пашот та гречаною локшиною), десерти.

У барі великий вибір вина та одинадцять класичних коктейлів.

Дещо з меню:  • міні мілфеї з кремом із домашньої ковбаси з овочевими чіпсами та соусом гуляш – 84 грн; • томлені яловичі щоки на кремі із печеної картоплі з тартаром із буряка та з соусом голондез – 175 грн; • крем-суп на маковому молоці з запеченої капусти та фалафелем з пастернаком – 75 грн. 

Бар Jin, вул. Фурманська, 7

Гучно та драйвово відбулось відкриття нового бару Jin, що знаходиться позаду готелю «Асторія».

Основний концепт закладу – Ramen&Bar. Коктейльна карта насичена та наповнена як класичними, так і авторськими коктейлями. Меню страв можна умовно поділити на три категорії: стартери (міні шашлики), десерти та основні страви. З моменту відкриття тут проводять різноманітні тематичні вечірки.  

Дещо з меню:  міні шашлики з ароматними, хрусткими гріночками (курячий, яловичий, свинний) – 120 грн; • Рамен – 99 грн; • свіжі овочі по-пекінськи – 85 грн. 

Ресторан Risotteria, вул. Федорова, 29

«Risotteria — це про хорошу їжу, про справжнє» — так описують заклад власники. І сумніватись не доводиться, адже попередній їх досвід The Dreamers мав значний успіх.

В основі невеликого та компактного ресторану улюблена страва багатьох – ризото. Але окрім основної страви, у меню: антіпасті, брускети, супи, салати, паста, спагеті, десерти. Різото у меню налічується вісім видів: сезонне ризото з гарбузом, з креветками, фунгі (з грибами), шампань (готується з ігристим вином) тощо.

Дещо з меню:  • салат з яйцем пашот, курячою печінкою та кумкватом – 122 грн; • спагеті «Путанеска» – 95 грн; • Ризото bianco (соковиті шматочки яблука, сир Дорблю та розмарин для аромату) – 122 грн. 

Піцерія «Білий лось», вул. Лесі Українки, 1

«Білий лось» – заклад з широким спектром пропозицій: сніданки, супи, десерти, бургери, паста, салати, закуски та піца.

Серед видів останньої  страви є: класика («Пепероні», «Маргарита», «Гавайська», «Капрічоза») та варіації піц з мисливськими ковбасками, морепродуктами чи різними видами сирів. Серед сніданків тут подають сендвічі, омлети та яйця пашот.

Дещо з меню:  • піца «Маргарита» – 136 грн; • сендвіч з шинкою – 70 грн; • паста сирна – 95 грн. 

Ресторан «Франкова кузня», вул. Катедральна, 3

Стародавні артефакти, портрети на стінах, вінтажні речі на поличках – думаєте ви потрапили в музей? Зовсім ні. Це ресторан, який присвячений видатному діячу Івану Франку.

В основі меню – страви української кухні: м’ясо, риба, пироги та палюшки, салати, гарніри, десерти. Також є піца.

Дещо з меню:  • віденський шніцель – 185 грн; • свинячі реберця на вуглях – 70 грн/100 г; • тареля домашніх ковбасок – 180 грн. 

Ресторан Celentano, пр. Червоної Калини, 36

Тепер мешканцям Сихова не треба їхати в центр, щоб насолодитись італійською кухнею, адже у грудні Celentano Ristorante відкрив свої двері у ТЦ «Шувар».

Це вже друга піцерія мережі Pizza Celentano в цьому районі, але тепер, нарешті, у форматі Celentano Ristorante. Тут є обслуговування офіціантами, винна карта і піца на тонкому італійському тісті. У ресторані буде працювати дитяча кімната для найменших гостей. А влітку буде відкрита тераса на даху.

Зверніть увагу: Celentano Ristorante на Сихові відрізняється від інших закладів міста.  Адже меню розширене бургерами від Potato house, в якому окрім класичних бургерів також є цілком новий продукт – картопляні бургери. Також у меню: паста, фреш салати, супи, сніданки, антіпасті, десерти.

Дещо з меню:  • піца «Маргарита» – 185 грн; • «Цезар з куркою» – 103 грн; • паста «Болоньєзе» – 95 грн. 

Ресторан «Дуже висока кухня», площа Ринок, 14

«Незвичний формат та щось кардинально нове для Львова» – саме так можна схарактеризувати відкриття нового закладу від холдингу емоцій !FEST.

Тут ви не знайдете меню та офіціантів. Тут відбувається безпосередній діалог гостя з кухарем.  У інтер’єрі багато вінтажних деталей, звучить музика з вінілу – атмосфера точно зачаровує. При замовленні ви окреслюєте ваші побажання, кухар пропонує вам варіанти та називає вартість. 

Ресторан «Дзя Мдзя», вул. Винниченка, 10

Новий монопродуктовий заклад з пельменями на будь-який смак відкрився поблизу Обласної адміністрації. В меню пельмені: зі свининою, яловичиною, курятиною, шинкою, грибами, шпинатом тощо. Також в меню є напої, десерти.

Родзинкою закладу є те, що пельмені тут не заморожують, а готують кожного дня свіжі.

Зверніть увагу: з 12:00 до 15:00 діє пропозиція комплексних обідів. Основна страва, зупка та будь-який додаток (сметана, соуси, шкварки, пармезан, масло) – 100 грн.

Дещо з меню: 
• пельмені «Італійське асорті»: шинка копчена, сир моцарела та пармезан, базилік, часник та прованські трави – 70 грн; • пельмені «Свіже пацє»: свинина, цибуля, часник – 65 грн; • тірамісу – 65 грн.

Ресторан «Ґвара», вул. Братів Рогатинців, 32

Черговий проект Костянтина Смолія (Delicateca, Punkt, Kazzka, «Корки і крихти») – ресторан «Ґвара» спеціалізується на галицькій кухні.

До розробки меню тут долучилась Маріанна Душар (Пані Стефа), чим внесла велику кількість автентичних рецептів страв. Меню тематично поділено на розділи з львівської ґвари (міської говірки) : головні страви, мачанки, тісто, солодке, авантюрки, салатки, борщ і зупи, печене на вуглях. Також окремим розділом ідуть сніданки: щодня до 11:00 год тут готують три види налисників (млинців). 

Дещо з меню:  • салатка «Віденська» – 98 грн; • флячки «Від пана Тепфера»  – 74 грн; • авантюрка (закуска) «Стереотипна»: оселедець, печена городина, зелена цибулька, квашений огірок – 106 грн. 

Ресторан «L’amour de trois. Млинці, вино, кіно», вул. Староєврейська, 25/27

Ресторан, що переродився з усіма відомого ресторану Vintage Nouveau при готелі Vintage Boutique Hotel, у заклад з богемною атмосферою та зовсім іншим концептом.

Сьогодні у меню ви знайдете: п’ятнадцять позицій різноманітних млинців та панкейків, сніданки, боули, супи, десерти. Особливу увагу привертає коктейльна карта, в якій зібрані найвідоміші напої, які фігурували у класиці світового кіно.

Дещо з меню:  • млинці «Їсти, молитись, кохати»: банановий панкейк з куркою, карі і йогуртом – 153 грн; • «Амелі»: млинцева запіканка з печерицями, морквою, цукіні та сиром – 253 грн; • сніданок «Крок-мадам»  – 65 грн.

Ресторан Scusi Suzi, вул. Федорова, 12

Заклад спеціалізується на страві п’ядіна – хліб в Італії з різноманітними начинками. Тут їх налічується десять видів: з шинкою, куркою, тунцем, сиром, салямі тощо. Окрім п’ядін, в меню: супи та гарячі страви, сніданки, закуски, салати та десерти.

Дещо з меню:  • п’ядіна «Мілано»: сир, салямі, песто, бальзамік – 81 грн; • мідії у вершковому соусі з кускусом – 153 грн; • «Ранкова сієста»: теплий салат з яйцем, беконом, печерицями та скибочками картоплі – 90 грн. 

Бар Mentol, вул. Братів Рогатинців, 39

У щойно відкритому лаунж-барі Mentol обіцяють показати свіжий погляд на якісний відпочинок.

У меню: салати, супи, гриль-меню, бургери та десерти. Коктейльна карта налічує сім позицій.  

Дещо з меню:  • салат фірмовий «Ментол» – 124 грн; • вегетаріанський бургер «М’ясодістало» – 122 грн • грибний крем-суп – 84 грн.

Бар Ginger, вул. Балабана, 12

Новий заклад, що знаходиться поза туристичним центром, пропонує вдале поєднання коктейльного бару та кальянного клубу. «Ми відслідковуємо останні світові тенденції і з повагою ставимось до барної історії. Смачно, модно, доречно, коктейльно — це основи нашої алкогольної карти” — кажуть власники бару.

У меню: брускети, холодні закуски, салати, супи, основні страви. У коктейльній карті ви знайдете як авторські мікси, так і класику.  

 Дещо з меню:  • брускети (з хумусом) – 90 грн; • теплий салат з яловичиною – 130 грн; • рис з овочами і омлетом – 130 грн.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.