На Сихові відкриють перший у Львові постійно діючий фудкорт вуличної їжі –

Фудкорт відкриється на території гуртового ринку «Шувар»

На Сихові 21 серпня відкриється фудкорт «На Шуварі», де проводитимуть безстроковий фестиваль вуличної їжі. Це буде перша велика зона просто неба у спальному районі Львова, де можна буде відпочити з родиною, скуштувати страви від локальних виробників або купити фермерських продуктів

Організатор фестивалю, директор ринку «Шувар» Іван Федишин розповів ZAXID.NET, що відкрити фудкорт на Сихові вирішили, оскільки спальним районам зазвичай бракує розваг, тому їхні мешканці у вихідні змушені їздити деінде, аби знайти місце для відпочинку з сім’єю або друзями.

«Ми розуміємо, що люди хочуть проводити більше часу у своїх спальних масивах. Упродовж робочого тижня всі кудись добираються до роботи, повертаються назад, витрачають купу часу в заторах, а вихідними їдуть в центр відпочити, оскільки у спальних районах бракує відповідної інфраструктури. Тому виникла ідея створити на Сихові щось нове», – розповів Іван Федишин.

Зона з фестивалем вуличної їжі розташовуватиметься на території гуртового ринку «Шувар» з боку вулиці Гната Хоткевича, вона відкриється 21 серпня та працюватиме до Дня Незалежності включно. У подальшому планується, що фестиваль буде в щоденному форматі. Це буде фактично фудкорт просто неба з настилом площею понад 2500 м2, де стоятимуть фудтраки, ятки з вуличною їжею або вже готовими до споживання фермерськими продуктами. Також там облаштують простір для відпочинку, сцену та фотозону. Вхід на фудкорт буде безкоштовним. Наразі тривають останні приготування до старту.

На відкритті гостей розважатимуть музичною програмою, також безкоштовний авторський куліш для відвідувачів робитиме шеф-кухар, один керівників львівської асоціації кулінарів «Західна шеф група» Андрій Валовий.

«Фестиваль матиме крафтовий формат – ми підтримуватимемо невеликих виробників, які пропонуватимуть відвідувачам свою продукцію. Крафтовики люблять свій продукт, дбають про нього та гарантують якість тим, хто прийде провести свій час на фестивалі. Для фермерів та працівників сегменту HoReCa це є можливість робити те, що вони люблять та вміють – годувати людей», – зазначив Іван Федишин та додав, що працювати на фудкорті зголосилися ті підприємці та фермери, які вже торгують на ринку «Шувар». Наразі їм надаватимуть місця на корті безкоштовно.

Іван Федишин також розповів, що на фестивалі дотримуватимуться санітарних вимог, зокрема обмежень через Covid-19, працюватимуть до десятої години вечора і без гучної музики, щоби не заважати мешканцям прилеглих будинків. Наразі відомо, що фестиваль буде відкритим, допоки буде тепла погода, проте якщо буде попит,то його не прибиратимуть на зиму.

«Ми подивимось, як на це зреагують самі сихівчани. Якщо буде попит, то фестиваль працюватиме й взимку. Наприклад, як це є у Відні. Та, з рештою, й у Львові щороку працює різдвяний ярмарок. Головне, щоби люди полюбили цю нову локацію, ми готові працювати», – зазначив організатор фестивалю Іван Федишин. За його словами, для «Шувару» це насамперед соціальний проект, тому про прибутковість такої локації наразі не йдеться.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.