Львівська майстерня шоколаду розповіла про подробиці отруєння працівників

У четвер, 28 вересня, під час стажування для майбутньої роботи в Львівській майстерні шоколаду семеро-працівників-стажерів отруїлись їжею, яку доставив зовнішній підрядник. Усіх сімох було госпіталізовано до лікарні із симптомами отруєння. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі закладу.

Усі госпіталізовані на сьогодні вже почуваються значно краще, у тім у закладі моніторять ситуацію зі здоровʼям інших працівників, які були на зміні в ці дні.

«Ще вчора ми розпочали дослідження причин отруєння у співпраці з Держпродспоживслужбою та Львівською міською санітарно-епідеміологічною станцією. Наразі чекаємо офіційних висновків лабораторій стосовно визначення продуктів, які могли спричинити отруєння», – йдеться у повідомленні.

У закладі припускають, що отруєння людей відбулось під час харчування персоналу, до якого залучено зовнішнього підрядника.

«Для харчування нашого персоналу ми замовляємо їжу зовнішнього постачальника. Обіди для персоналу 28 вересня були привезені підрядником ФОП Балицька Л.В. Постачальник також працює над зʼясуванням причин отруєння», – повідомили у Львівській майстерні шоколаду.

Також відомо, що ще до результатів аналізів в закладі провели дезінфекцію, а до роботи залучено працівників, які не контактували із хворими впродовж трьох днів.

«Через факт, що інцидент стався у просторі нашої Майстерні Шоколаду на вул. Сербській 3, ми провели повну дезінфекцію закладу і до оголошення офіційних результатів аналізів, Майстерня працює у форматі крамниці та видачі гарячих напоїв в одноразовому посуді на виніс. До роботи допущені тільки ті працівники, які не працювали останні 3 дні.

Надалі співпрацюємо з відповідними службами та всіма учасниками інциденту, аби застерегти інших від подібних випадків та сподіваємось на швидке одужання наших людей», – йдеться у повідомленні.

Раніше Львівський портал повідомляв, що постачальник обідів спровокував масове отруєння працівників «Львівської майстерні шоколаду».

Львівська майстерня шоколаду, що спеціалізується на виготовленні шоколаду ручної роботи, має мережу кафе та крамниць у Львові та багатьох інших містах України, а також за кордоном. Заклад належить «Холдингу емоцій «!Фест», власниками якого є львівські підприємці-ресторатори Андрій Худо, Дмитро Герасімов та Юрій Назарук.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.