12 закладів зі Львова увійшли у список ТОП-100 найкращих в Україні

Найкращі заклади визначали ресторанні експерти, ресторатори, редактори профільних видань, бізнесмени та міські голови.

Як повідомляє 032, видання “Новое время”  склало список 100 найкращих закладів України. У рейтинг, увійшло 12 ресторанів зі Львова.

Лідером з найкращих ресторанів є Київ. У столиці найкращими визнали 41 ресторан. За ним так само традиційно йдуть Одеса і Львів – вони делегували в першу сотню 14 і 12 закладів. 

Ресторани Львова, які визнано найкращими, за версією журналу:

Centaur

Centaur

Адреса: пл. Ринок, 34

Середній чек: 400 грн

Кухня: українська, європейська

Centaur

У цьому закладі змішані кухні і традиції абсолютно різних культур. У меню представлені страви від борщу до вишуканих десертів. Крім того, тут варять відмінну львівську каву.

Mons Pius

Mons Pius

Адреса: вул. Лесі Українки, 14

Середній чек: 500 грн

Кухня: стейк-хаус

Mons Pius

Ресторан розташований у дворику, що зберігає особливу атмосферу старого Львова. Він розмістився в будівлі першого львівського банку-ломбарду, який працював тут 300 років тому – до 1940 року. Головний акцент зроблений на м’ясі і стейках.

Кумпель

Кумпель

Адреса: вул. Винниченка, 6

пр. Чорновола, 2б

Середній чек: 400 грн

Кухня: локальна

Ресторан-пивоварня спеціалізується на пиві і традиційної галицької кухні. В меню – флячки, часникова зупа, карманадля, андрути. Посеред закладу стоять мідні пивні чани, щоб кожен гість міг спостерігати народження живого пива.

Перша львівська грильова ресторація м’яса та справедливості

Ресторація м’яса та справедливості

Адреса: вул. Валова, 20

Середній чек: 500 грн

Кухня: локальна

Перша львівська грильова ресторація м’яса та справедливості

Заклад спеціалізується на приготуванні різних видів м’яса. У ресторану своя оригінальна концепція – за легендою творців, його відкрив останній міський кат, який після того, як запанувала демократія в країні залишився без роботи. А ніхто краще ката не розбирається в м’ясі, запевняють автори закладу.

Пструг, хліб та вино

Кнайпа «Пструг, Хліб та Вино»

Адреса: вул. Братів Рогатинців, 49

Середній чек: 400 грн

Кухня: локальна

Пструг © Nadia Koshel’

Пструг © Nadia Koshel’

Пструг – це карпатське назва форелі. Так ресторан назвали невипадково: він спеціалізується на запеченої форелі за старими карпатським рецептами. Особливий колорит закладу додає інтер’єр і старовинна будівля, в якій воно розміщене.

Реберня під Арсеналом

Реберня під Арсеналом

Адреса: вул. Підвальна, 5

Середній чек: 400 грн

Кухня: гриль-бар

Меню ресторану вкрай лаконічне – тут подають м’ясо на грилі і гарніри до нього. Особливу брутальну атмосферу створює інтер’єр зі значною колекцією зброї, а саме – стародавніх сокир з різних країн світу.

Ресторація Бачевських

Ресторація Бачевських

Ресторація Бачевських

Адреса: вул. Шевська, 8

Середній чек: 600 грн

Кухня: локальна

Тут подають оригінальні авторські страви з незвичайними назвами і місцевим колоритом. Заклад може похвалитися відмінним інтер’єром і цікавою історією. Названий ресторан на честь сім’ї Бачевських, які в XVIII столітті заснували у Львові перший в світі завод масового виробництва горілки. З цього приводу відвідувачам пропонують незвичайні спиртні напої, в тому числі понад 45 видів наливок.

Театр пива Правда

Театр пива Правда

Адреса: пл. Ринок, 32

Середній чек: 300 грн

Кухня: ресторан-пивоварня

Улюблений заклад львівських пивоманів розташований в триповерховій будівлі в центрі міста. Завдяки панорамному склінню відвідувачам відкривається приголомшливий вид на площу Ринок і міську Ратушу. Тут подають десяток сортів пива, зазначених престижними міжнародними нагородами, і відмінні закуски. А вечорами найкращі українські та зарубіжні хіти виконує власний джазовий оркестр.

Трапезна Ідей

Трапезна ідей

Адреса: вул. Валова, 18а

Середній чек: 350 грн

Кухня: локальна

Трапезна розміщена при Музеї ідей, який в свою чергу займає частину приміщень старовинного Бернардинського монастиря. Атмосферності тут додають товсті кам’яні стіни і масивні дубові меблі. За задумом творців, це місце, куди приходять художники після роботи над проектами, де вони зустрічаються, сперечаються і обговорюють нові ідеї. Всьому цьому сприяє традиційна галицька кухня.

Цукерня

Цукерня

Адреса: вул. Староєврейська, 3

Середній чек: 350 грн

Кухня: кафе-кондитерська

Класична львівська кав’ярня з великим асортиментом випічки. Відкрившись в 1999 році, Цукерня стала продовжувачем традицій львівських довоєнних кондитерських. Тут великий вибір десертів і різного роду кави. Туристи нерідко купують фірмові штрудели і сирники як гостинців зі Львова.

Чорний кіт

Чорний кіт

Адреса: вул. Героїв Майдану, 4

Середній чек: 600 грн

Кухня: європейська та українська

Українська версія англійського пабу. Піч – справжня гордість закладу. У ній випікають піцу, а також домашній хліб за старовинними рецептами. У меню представлені фірмові страви – шашлик “Чорний кіт” і ковбаски з дикого кабана.

Шампанерія X & X

Шампанерія

Адреса: вул. Лесі Українки, 29.

Середній чек: 300 грн

Кухня: хот-доги і хачапурі

У цьому міському кафе представлені три популярних продукту: шампанське, хачапурі і хот-доги. В меню немає супів і всього два салати. Аудиторія – здебільшого молодь, яка цінує якісну їжу. У закладі відкрита кухня, що дозволяє спостерігати за приготуванням замовлених страв.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.
ТЕГИ: