п`ятниця, 22 листопада

Найсмачніші пісні страви під час Різдвяного посту. Рецепти

У Світі триває Різдвяний піст, або як його ще називають – Пилипівка. Люди утримуються від споживання молочних продуктів, м’яса, алкоголю.

Ми зібрали найсмачніші пісні страви, які можна приготувати без зайвих затрат.

Пісні страви під час Різдвяного посту:

Крижавки.

Крижавки.

Ця страва популярна здавна. Пікантну капусту і досі подають в ресторанах, її можна зустріти на домашньому столі. Але, безперечно – це дуже смачно. Капусту потрібно очистити, розрізати надвоє, або начетверо та відварити.

Якщо любите крижавку хрумку, то відваріть капусту до напівготовності. Якщо ж більше м’яку, то відваріть до повної готовності, щоб листки були м’якими. В окремій посудині перекип’ятити воду з сіллю. Солі має бути не менше , ніж 1 чайна ложка на 1 літр води.

Дати вистигнути. До відвареної капусти вдушити 2-3 зубчики часнику, якщо хочете червону крижавку, то додайте вареного червоного буряка. Залийте капусту водою з сіллю, накрийте кришкою та залишіть на добу-дві. Все залежить наскільки кислу крижавку ви любите.

Пісні голубці.

Пісні голубці

Їх ми готуємо, як звичайні голубці, тільки начинка, замість звичної – картопляно-грибна. Відварюємо картоплю на пюре, на сковороді обсмажуємо грибочки з цибулею та морквою. Коли пюре трохи остигне, перемішуємо з грибами, додаємо спеції, можна сюди дрібно порізати і зелень.

Відварюємо листя капусти та формуємо наші голубці. В теплій воді розчиняємо томатну пасту та трохи олії, розмішуємо все, заливаємо голубці та ставимо їх варити. Варяться вони від 30 хвилин.

Картопляники з грибами.

Картопляники з грибами.

Картопля – найпопулярніший інгредієнт під час посту. Але навіщо обмежуватися звичними дерунами, якщо можна приготувати щось смачніше.

Окремо відварюємо картоплю, перекручуємо її через м’ясорубку, за допомогою блендера, або ж просто товчемо на пюре. Окремо обсмажуємо гриби з цибулею та морквою. До картоплі додаємо трохи борошна, сіль, перець, можна 1 яйце. Формуємо картопляники, всередину кладемо тушковані гриби. Можна обкачати картопляники в сухарях перед обсмажуванням.

Салат з квасолею та грибами.

Салат з квасолею та грибами.

Квасолю можна використати мариновану, а можна просто відварену. Сюди потрібна маринована кукурудза, гриби (мариновані, або відварені). Найсмачніше буде з опеньками.

Всі інгредієнти з’єднати, додати спеції та цибулю, можна злегка її притушити. Заправити пісним майонезом, або ж оливковою олією.

Скумбрія з лимоном.

Скумбрія з лимоном.

Рибку їсти в піст можна, вона дуже корисна. Скумбрію добре промиваємо та очищуємо, обсушуємо рушником, ріжемо на шматки. Поливаємо нашу рибку лимонним соком і солимо. Застеляємо нашу форму для випікання фольгою, шматки риби викладаємо на фольгу. Кружальцями нарізаємо лимон, цибулю, моркву.

Між шматками риби кладемо кільця овочів і лимона. Рибу замотуємо у фольгу, у форму наливаємо трохи води. Випікаємо скумбрію півгодини при 180 градусах.

Смачного та легкого посту!


Підтримайте проект на Patreon

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.
ТЕГИ: