Українські вчені винайшли вегетаріанське сало

Сало виготовляється з рослинних жирів

Аналог українського сала винайшов доцент кафедри харчових технологій Сумського аграрного університету Дмитро Бідюк. Про це повідомляє Спецкор.

Це сало припаде до смаку навіть вегетаріанцю, адже воно робиться з рослинних жирів. Крім того, вчені навчилися варіювати його жирність і колір.

Сам учений стверджує: “Якщо додати мелену зелень, то буде зелене сало, томатну пасту – червоне сало, подрібнену моркву – буде помаранчеве сало. А якщо зробити верхню частину з брусниці, а нижню – з лимоном, то буде жовто-блакитне сало”.

вегетаріанське сало

вегетаріанське сало

До речі, до плюсів такого сала можна віднести те, що воно зберігає свою форму і вагу. За кілька хвилин справжній продукт встиг добряче підсмажитися, а штучне – тільки підрум’янилося. Також такий продукт менш калорійний, ніж звичайне сало.

вегетаріанське сало

вегетаріанське сало

“За смаком воно трохи солонувате, жирноватое, як такого смаку сала немає, просто воно по твердості, щільності імітує сало. Тому можна просто додати часничок, ще чогось і зробити закуску”,- каже Дмитро.

Собівартість такого сала – 40 гривень. Однак, відтворити точний смак традиційного українського продукту вченим поки не вдалося.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.