Український фігурист відмовився давати коментар російською на Олімпіаді-2022

Український фігурист Іван Шмуратко відмовився відповідати на запитання журналістів російською мовою на Олімпіаді-2022. Він – один із шести фігуристів, що потрапили у склад олімпійської збірної України для участі на Іграх у Пекіні. 20-річний спортсмен вже прибув у Пекін для того, щоб змагатися на Олімпіаді-2022.

Як повідомляє Tvoemisto.tv з посиланням на Суспільне, перед виступом на Олімпіаді Шмуратко мав зустріч з представниками ЗМІ, де відповідав на їхні питання. Під час відповідей фігурист відмовився говорити російською, зазначивши, що готовий давати коментар або українською, або англійською.

Зокрема, Шмуратко дав відповідь на запитання російських ЗМІ щодо того, які саме рекомендації надали олімпійцям перед Іграми у Пекіні. На що він дав коротку відповідь.

«На цій Олімпіаді ми говоримо лише українською чи англійською. Чудово, що збірна України братиме участь у командному турнірі. Чому я говорю англійською? Усе, що я можу – так це виконувати мою роботу тут», – каже він.

Додамо, що 20-річний фігурист, представник олімпійської збірної України у чоловічому одиночному катанні. Для Шмуратка Олімпіада-2022 – перша у кар’єрі. Він відібрався на Ігри у Пекіні, здобувши ліцензію на чемпіонаті світу.

Нагадаємо, виконком Національного олімпійського комітету України затвердив склад національної збірної на зимові Олімпійські ігри у Пекіні. За медалі у столиці Китаю змагатимуться понад три тисячі атлетів світу. Тут розіграють 109 комплектів нагород у 15 видах програми.

Олімпійські ігри-2022 у Пекіні стартують 4 лютого і триватимуть до 20 лютого.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.