Понеділок, 6 травня

“Цікаво, за що?”: у Росії закликали заборонити форму збірної України з Кримом

Депутат Держдуми РФ Дмітрій Свіщєв закликав УЄФА заборонити збірній України виступати на Євро-2020 у новій формі з Кримом.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на “Чемпіонат”.

фото facebook.com/andriy.pavelko

фото facebook.com/andriy.pavelko

“Я сподіваюся, що цю форму заборонять. Це вираз якоїсь політичної позиції, яка різниться з позицією нашої країни. Конфлікт закладений, використовуючи форму. Більше того, наші команди можуть зустрітися. Навіщо виступати на Євро, якщо ти їдеш висловлювати свою політичну позицію? Є міністерства закордонних справ, можна доводити свою позицію іншим способом, а не на спортивних полях”, – сказав Свіщєв.

“В УЄФА повинні відреагувати на цю форму і заборонити її. На спортивних стадіонах не повинно бути місця політичним деклараціям”, – вважає російський депутат.

Відзначимо, що в коментарях на російському сайті sports.ru вболівальники розкритикували заяву Свіщєва:

  • Закликаю дискваліфікувати Держдуму.
  • Але УЄФА міжнародна організація. А з точки зору міжнародного права на поточний момент Крим не відокремився від України.
  • А справ у своїй країні більше немає?
  • Відкинувши ватанізм і імперство головного мозку, мені цікаво, за що ця форма повинна бути заборонена? Який пункт регламенту вона порушує? Міжнародно визнані кордони на формі? 
  • Як завжди, про “спорт без політики” починають кукурікати, коли це самим вигідно. А як сечу спортсменам підміняти, так мукання убогих у відповідь.
  • Я просто в шоці. Анексувати частину братської (нібито) країни, а потім намагатися заборонити їм говорити про реальні межі своєї країни. Що в голові має бути у людей…
  • З чого це, якщо сам УЄФА визнає кордони України? Таке відчуття, що на футболках нанесли не Крим, який всі вважають українським, a якусь Кубань.
Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.
ТЕГИ: