Стало відомо, хто нестиме прапор України під час відкриття Олімпіади в Токіо

У п’ятницю, 23 липня, в олімпійському Токіо відбудеться урочиста церемонія відкриття Ігор ХХХІІ Олімпіади, на якій прапор України нестимуть Олімпійська чемпіонка з кульової стрільби Олена Костевич та чемпіон світу з фехтування Богдан Нікішин.

Фотоколаж – НОК України

Про це повідомив Олімпійський комітет України у Facebook — пише Гал-Інфо.

Відомо, що вперше в історії проведення Ігор країни-учасниці мають одразу двох прапороносців — жінку та чоловіка. Це пов’язано з активною позицією Міжнародного Олімпійського Комітету щодо відстоювання принципів гендерної рівності.

“Ці Ігри вже п’яті в моїй кар’єрі. Якщо відверто, то я завжди мріяла виконати цю почесну місію. На відкритті Олімпіади в Токіо серед прапороносців інших країн буде багато титулованих та досвідчених представників кульової й стендової стрільби. Мені приємно бути в їх рядах”, — каже Олена Костевич.

“Для мене велика честь нести прапор України. Дуже вдячний спортсменам-колегам за довіру та повагу. Маю позитивне ставлення до того, що буде двоє прапороносців. Це прекрасна ініціатива й буде здорово, якщо це стане доброю традицією”, — зазначив Богдан Нікішин.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.