п`ятниця, 26 квітня

Олімпіада 2018: спортсмени не хочуть навіть їздити в одному ліфті з росіянами

Олімпійці з РФ стали справжніми ізгоями

Зимова Олімпіада 2018 в Пхенчхані стартувала 9 лютого.

А нещодавно стало відомо, що багато спортсменів не хочуть навіть їздити в одному ліфті з російськими олімпійцями, які, нагадаємо, не мають права виступати під прапором своєї країни, пише РБК.

Так, призер Олімпійських ігор 2014 російська ковзанярка Ольга Фаткуліна розповіла про зміни щодо іноземних спортсменів до атлетів з Росії, а також зазначила, що “відчуває на собі косі погляди” в олімпійському селі.

“Також чула, що інші ковзанярі обговорювали ситуацію. Деякі з них відмовляються їздити з тобою в одному ліфті. Виникає почуття незручності і образи, тому що ти не можеш відстояти своє чесне ім’я”, – сказала челябінська ковзанярка в інтерв’ю пропагандистському виданню RT.

Також вона поділилася думкою про небажання Міжнародного олімпійського комітету допускати ряд виправданих російських спортсменів до Ігор 2018.

“Перша думка, яка виникає в голові, – що нас, Росію, бояться, тому що не допускають сильних спортсменів. Можливо, на нас ображені за перемогу на Іграх у Сочі. Інших логічних пояснень у мене немає, тому що МОК ніяк не аргументує відсторонення атлетів”, – вважає Фаткуліна.

Нагадаємо, Зимові Олімпійські ігри 2018 проходитимуть з 9 по 25 лютого в південнокорейському місті Пхенчхан. Під час 23-ї Зимової Олімпіади пройдуть змагання по 15 видам спорту.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.