Говерляна-2021: на вихідних відбудеться традиційне сходження на найвищу вершину України

3 квітня відбудеться традиційне сходження на Говерлу. Зазвичай цей захід збирає сотні прихильників альпінізму з різних куточків України, однак у зв’язку з пандемією цьогоріч на найвищу вершину України підніматиметься лише обмежена група – близько 60 осіб.

Джерело: пресслужба ЛОДА.

«Традиція масового сходження на Говерлу має дуже давнє коріння. Ветерани альпінізму знаходять у приватних архівах фотографії сходження ще з 70-х років минулого століття. Цей похід знаменує відкриття літнього туристичного сезону на Львівщині та присвячується пам’яті друзів-альпіністів та туристів. Оскільки діють карантинні обмеження, цього року ми не можемо запросити до участі усіх охочих, але аби зберегти традицію, сходження відбудеться в обмеженій групі – йтимуть ті, хто не уявляє своєї весни без “Говерляни”», – зауважує керівник Управління молоді та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

Сходження буде здійснюватися з боку селища Ворохта Івано-Франківської області по ущелині річки Прут через турбазу Заросляк. Організовує похід Львівський туристично-альпіністський центр «Скеля» спільно з обласною федерацією спортивного туризму за підтримки управління молоді та спорту Львівської ОДА.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.