Заправки тимчасово призупиняють продаж дизпалива та бензину А-95

Одні з найбільших українських мереж автозаправок WOG та OKKO тимчасово припинили продаж бензину PULLS 95 та дизпалива PULLS Diesel. Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомила мережа ОККО.

Джерело: Твоє місто.

«Від сьогодні, 15 травня, у зв’язку із запровадженням державного регулювання цін на пальне на АЗК ОККО тимчасово призупинено реалізацію PULLS 95 та PULLS Diesel. Це пов’язано з тим, що продаж пального цих марок за ціною, вcтановленою Кабінетом Міністрів на травень, є збитковим для мережі», – йдеться у повідомленні ОККО.

Згідно з постановою № 474 Кабінету міністрів від 14 травня, на період дії карантину, який поки діє до кінця червня, рівні торговельної надбавки до середньої ціни можуть становити не вище 7 грн на літр дизельного палива, а бензину –  не вище 5 грн на літр.  

«У зв‘язку з оприлюдненням проекту постанови Кабміну «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 року № 1236», яка передбачає запровадження тимчасового державного регулювання цін на пальне, ми змушені припинити реалізацію преміального пального 95 Mustang та ДП+ Mustang», – коментують на Фейсбук-сторінці мережі WOG. 

У Кабінеті міністрів вважають, що тимчасове державне регулювання цін потрібне для того, щоб запобігти зловживанню суб’єктами господарювання та зробити цю продукцію доступною для населення. 

Додамо, що на початку травня Кабмін оприлюднив постанову  №450 від 29 березня 2021 року про внесення змін до постанови №341 від 22 квітня 2020 року, за якою бензин марок А-92, А-95, а також ДТ внесені до переліку соціально значущих товарів. Цим документом ввели декларування росту цін на бензин та дизпаливо понад 1%.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.