п`ятниця, 26 квітня

З крамниць Прикарпаття вилучили 36 тис. порцій морозива зі шкідливими домішками

Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області припинило продаж морозива, у виробництві якої використовувався стабілізатор Lygomme з етиленоксидом. Про це повідомляє ZAHID.NET з посиланням на івано-франківський сайт «КУРС».

Сполука є повільнодіючою отрутою для теплокровних тварин і людини, виявляє канцерогенну, мутогенну, наркотичну дію та подразнює слизові.

Повідомляється, що ще 5 серпня управління отримало повідомлення про виявлену несанкціоновану речовину етиленоксид в стабілізаторі Lygomme, що використовувався у виробництві морозива, яке експортувалося з Франції (виробник: Mars Wrigley Comfeetionery, Steinbourg) до України.

Морозиво мало бути ідентифіковано червоним маркуванням «Небезпечна продукція», вилучено з торговельних мереж та направлено на склад для відокремленого зберігання з наступним поверненням виробнику для подальшої утилізації.

Загалом виробнику повернули понад 36 тис. порцій продукції, зокрема: морозива «Bounty» 39гр/24 в кількості 10949 шт., морозива «Snickers» 48гр/24 в кількості 18094 шт., морозива «Twix» 40гр/24 в кількості 7255 шт.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.