У Шегинях прикордонники відмовились від 500 євро хабара

Учора в пункті пропуску «Шегині» на виїзд з України слідував громадянин України, під час проходження прикордонного контролю 45 річного чоловіка відбулось спрацювання однієї з баз даних, щодо заборони виїзду закордон, адже він є боржником.

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон — пише Дивись.Інфо.

Українець вирішив по іншому «вирішити питання» запропонувавши прикордоннику неправомірну винагороду у розмірі 500 євро за безперешкодний його пропуску через державний кордон.

Проте отримав від прикордонника категоричну відмову на протизаконну пропозицію. З метою прийняття правового рішення по даному факту було проінформовано працівників відділу внутрішньої та власної безпеки 7 прикордонного Карпатського загону та представників Нацполіції, щодо виявлення можливих ознак кримінального правопорушення передбаченого ст. 369 ККУ

Загалом, впродовж 2021 року прикордонники Львівського загону 370 разів відмовились від неправомірних грошових винагород на загальну суму 380 доларів, 3 650 євро, 67 тисяч гривень та 4 200 злотих.

Держприкордонслужба вкотре звертає увагу громадян, що пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди прикордоннику – це злочини, за який передбачена кримінальна відповідальність.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.