У Пенсійному фонді розповіли, кому підвищать пенсії з 1 липня

Заступниця голови правління Пенсійного фонду Ірина Ковпашко розповіла, кому в Україні будуть підвищувати надбавки до пенсії за понаднормовий стаж з 1 липня.

Про це пише Діло з посиланням на Україну 24.

“Розмір доплати за понаднормовий стаж визначається і встановлюється тим особам, які мають стаж понад 30 років у жінок і понад 35 років у чоловіків. Але так було не завжди. У нас є люди, яким пенсії були призначені давно. Ті пенсії, які призначені до 1 жовтня 2011 року, які в подальшому не перераховувалися з урахуванням нової заробітної плати, то для таких людей понаднормовим вважається стаж понад 20 років у жінок і 25 років у чоловіків.

Чи багато таких людей? У нас трудову пенсію отримують 10,2 млн пенсіонерів. З них у 8,6 млн є понаднормовий стаж, тобто це люди, які при виході на пенсію чи при черговому перерахунку уже мають у складі пенсійної виплати доплату за понаднормовий стаж”, – розповіла Ковпашко.

Заступниця голови правління Пенсійного фонду додала, що пенсіонери, які працюють, мають право на перерахунок у зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму. Насамперед, мінімальний розмір пенсії за віком і доплата за понаднормовий стаж у них змінюється після того, як вони звільняться з роботи.

Нагадаємо, пенсіонерам збільшать надбавки за понаднормовий стаж. Нині її розмір становить 17,69 грн за кожен рік, а з 1 липня він зросте до 18,54 грн.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.
ТЕГИ: