п`ятниця, 29 березня

Президент підписав закони про касові апарати і кешбек, проти яких протестували підприємці

Водночас Володимир Зеленський заявив про лібералізацію для ФОПів.

Президент України Володимир Зеленський підписав закони 1053-1 та 1073 про детінізацію розрахунків у сфері торгівлі та послуг, про реєстратори розрахункових операцій у смартфоні, а також про зміни до Податкового кодексу України парламент. Про це повідомляє його пресслужба, пише Твоє місто.

Нагадаємо, ці законопроєкти Верховна Рада ухвалила 20 вересня. Підприємці Львівщини та ще низки міст вийшли на протести проти цього та закликали Володимира Зеленського ветувати ці документи.

Згідно із законом №1053-1, з 1 жовтня 2020 року РРО (касові апарати) стануть обов’язковими для окремих фізичних осіб: другої і четвертої групи. А з 1 січня 2021 року використання реєстраторів розрахункових операцій буде обов’язковим для платників єдиного податку 2-4 групи.

У законі №1073 ідеться про можливість для покупця отримати частину штрафу з продавця за неправильний чек.

Водночас Володимир Зеленський підписав указ «Про невідкладні заходи щодо забезпечення сприятливих умов для діяльності фізичних осіб – підприємців», що передбачає створення Координаційної ради з питань розвитку мікро- та малого підприємництва із залученням до її роботи представників громадських організацій, що представляють інтереси малого бізнесу. А протягом двох тижнів у Раді мають зареєструвати законопроєкти, спрямовані на лібералізацію умов зарахування ФОПів до першої групи спрощеної системи оподаткування.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.