Вівторок, 16 квітня

Наступного року пенсіонерам, старшим 80 років, доплачуватимуть 670 грн надбавки — уряд

Кабінет міністрів України планує виплачувати пенсіонерам, старшим за 80 років, додаткові надбавки до пенсії у розмірі 670 гривень.

Така пропозиція міститься у схваленому урядом проєкті бюджету на 2020 рік, який внесли до другого читання Ради, інформує Громадське.

«В першу чергу ми хотіли б подбати про людей, які найбільше потребують підтримки… Наступного року уряд виділить додаткове фінансування для пенсіонерів, старших 80 років», повідомив під час презентації бюджету на 2020 рік прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Як йдеться з презентації бюджету, розміщеній на сайті уряду, мова йде про виплату додаткових 670 гривень пенсіонерам, старшим за 80 років. При цьому, в уряді не уточнюють, чи це буде одноразова виплата чи вона буде здійснюватися щомісяця.

На нові надбавки уряд передбачив додаткові 806 мільйонів гривень. При цьому загальні видатки з бюджету на пенсії складуть 173 мільярди гривень — це ті видатки, які покривають дефіцит Пенсійного фонду, який мав би самостійно фінансувати пенсії українців.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.
ТЕГИ: