п`ятниця, 29 березня

На Рівненщині відкрили завод з виробництва халяльного м’яса

Товариство «Халяль-Компанія» 28 вересня відкрило у селі Великий Мидськ Рівненської області забійний комплекс великої рогатої худоби. М’ясо продаватимуть в ісламські країни. Аби технологічний процес відповідав канонам ісламу, його на усіх етапах контролювали турецькі експерти.

Джерело: ZAHID.NET.

На Рівненщині відкрили завод з виробництва халяльного м’яса

Корів забиватимуть спеціальним методом, як це роблять в ісламських країнах

Про відкриття першого на Рівненщині підприємства з виробництва халяльного м’яса повідомив голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль. Одразу після офіційного відкриття підприємство подаватиме заявку на отримання сертифікату «халяль», який дозволить експортувати продукцію в усі ісламські країни. Поки що планують продавати м’ясо в Туреччину. Побудову, закупівлю та монтаж обладнання на кожному етапі контролювали турецькі експерти з тим, аби технологічний процес відповідав вимогам ісламу.

Підприємство розташоване у селі Великий Мидськ колишнього Костопільського району, тут працює близько 30 мешканців довколишніх сіл. Тут розводитимуть худобу абердино-ангуської породи і забиватимуть її не електрошоком, а за спеціальною технологією. Як саме – на підприємстві не уточнили. Усі працівники попередньо пройшли стажування в Туреччині.

ТОВ «Халяль-Компанія» інвестувало у нове виробництво понад 70 млн грн. Потужність комплексу — 10 тонн м’яса на добу. Компанія зареєстрована у селі Великий Мидськ у листопаді 2015. Основний вид діяльності – виробництво м’яса. Засновниками компанії є рівняни Сергій Бакульський (54,38%), Аркадій Усік (42,94%) та Світлана Сад (2,68%). Бакульський та Усік є бенефіціарними власниками.

До слова, Світлана Сад є екс-заступницею голови Рівненської ОДА Василя Берташа, який також взяв участь в урочистому відкритті підприємства. На церемонію також прибули надзвичайний та повноважний посол Туреччини в Україні Ягмур Ахмед Гульдере та заступник керівника Офісу президента Андрій Сибіга, який у 2016-2021 був послом України в Туреччині.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.
ТЕГИ: