п`ятниця, 29 березня

У Стамбулі під час богослужіння до Дня Святого Миколая молилися українською

У храмі Святого Миколая в Стамбулі відбулася Божественна Літургія з нагоди Дня Святого Миколая Чудотворця (за новоюліанським календарем).

Окремі молитви читалися українською мовою, пише Укрінформ.

“Чути молитви українською мовою – це дуже зворушливо та символічно. Ми вдячні Його Всесвятості Вселенському Патріарху Варфоломію за підтримку Православної церкви України у великих справах та у таких символічних моментах”, – зазначив Генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман.

Богослужіння відбулося за благословення та участю Вселенського Патріарха Варфоломія. Молитви українською читав священнослужитель Вселенського патріархату диякон Андрій (Яків Крончак). На Літургії були присутні українські дипломати та представники громади.

Вперше українською мовою звершувалася Божественна літургія у храмі чудотворця Миколая в Стамбулі 1 грудня. Літургію служили ієрархи Православної Церкви України митрополит Луцький і Волинський Михаїл та архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій у співслужінні архімандрита Харлампія, який опікується українською громадою в Стамбулі, протоієрея Володимира Вакіна, ректора Волинської православної богословської академії, та диякона Михайла Омельяна, старшого викладача Київської православної богословської академії.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.