п`ятниця, 29 березня

Тисячі вірян з усього світу зібралися в Єрусалимі, щоб дочекатися сходження благодатного вогню

9 тисяч прочан перебувають в храмі Гробу Господнього, ще кілька тисяч біля самого храму, очікуючи на диво появи Благодатного вогню, яке традиційно відбувається у Велику Суботу перед Воскресінням Господнім. 

Територію посилено охороняє місцева поліція, кожен з правоохоронців має при собі портативний вогнегасник на екстрений випадок., пише ТСН

Сходженню Благодатного вогню зазвичай передує богослужіння в Єрусалимському храмі Гробу Господнього.

У службі традиційно беруть участь групи від Єрусалимського патріархату Вірменської апостольської церкви, від Коптської та Сирійської церков, а також представники Єрусалимської православної церкви.

Вважається, що Благодатний вогонь є найдавнішим символом нерукотворного світла Воскресіння Христового. Про нього говорив ще апостол Петро. Крім того, Благодатний вогонь – сакральна святиня для вірян. Поява священного вогню напередодні Великодня вважається дивом.

Офіційна делегація з України приїхала до міста напередодні  – архієрей та кілька десятків нардепів та інших посадовців приїдуть на процес сходження Благодатного вогню. Після сходження вогонь має бути доставлений до України. 

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.