Вівторок, 16 квітня

Серіал “Спіймати Кайдаша” вийде на Netflix

“Спіймати Кайдаша” — український 12-серійний телесеріал, заснований на повісті Івана Нечуя Левицького “Кайдашева сім’я”. Події телесеріалу розгортаються хронологічно від 2005 до 2014 року, протягом десятиріччя у часи незалежної України. Сценаристкою та виконавчою продюсеркою проєкту є Наталка Ворожбит.

Джерело: Суспільне.

нетфліксСеріал “Спіймати Кайдаша”. Скріншот із сайту Netflix

Сім’ю Кайдашів з XIX ст адаптували під сучасні реалії: Лаврін повернувся з армії й хоче погуляти. Карпо одружується з Мотрею, втім їй складно ужитися зі свекрухою.

Початково Наталка Ворожбит створювала власне “переосмислення” оригінального роману Івана Нечуя-Левицького “Кайдашева сім’я” у вигляді п’єси.

Сценарій серіалу в режисерки замовив телеканал “СТБ”. Порівнюючи з повістю, у сценарій телесеріалу було введено кілька нових героїв та багато нових сюжетних ліній.

У 2021 році серіал “Спіймати Кайдаша” отримав “Золота дзиґу” за найкращий ігровий серіал.

Раніше Суспільне Культура повідомляло, що на Netflix можуть зʼявитися до 14 українських проєктів, серед яких “Снайпер. Білий ворон”, “Скажене весілля”, “Велика прогулянка” та “Найкращі вихідні”.

А також на платформі уже доступні фільми “Бурштинові копи”, “Зустріч однокласників” та “Дике поле” за романом Сергія Жадана “Ворошиловград”. А також дві частини серіалу “Слуга народу” від студії Квартал 95, документальна стрічка “Зима у вогні”, фільм режисера Олега Сенцова “Носоріг” та “Я працюю на цвинтарі” режисера Олексія Тараненка.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.