Держкомтелерадіо заборонив ввозити з РФ казки про російських богатирів

Державний комітет з телебачення і радіомовлення відніс російські казки про богатирів і історичні книги, видані в РФ, до переліку заборонених в Україні – 20 російських видань заборонили ввозити до країни.

три богатирі

Рішення було оприлюднено 5 грудня на сайті Держкомтелерадіо, повідомляє zaxid.net.

Причиною такого рішення регулятора стала «невідповідність їх змісту критеріям оцінки видавничої продукції, дозволеної до поширення в Україні». Такий висновок зробила експертна рада Держкомтелерадіо.

Серед видань, які потрапили під заборону, – казки «Ілля Муромець і Соловей-розбійник: казки про російських богатирів» (Видавництво Е), «Богатирські російські казки» (Видавництво Е). У списку ще низка видань від російських істориків, служителів РПЦ та діячів мистецтва, зокрема акторки Еліни Бистрицької, письменника Бориса Акуніна та церковника Всеволода Чаплина.

До слова, в квітні Кабінет міністрів на засіданні в середу, 5 квітня, затвердив порядок вилучення з обігу видавничої продукції, виробленої на території Росії і тимчасово окупованій території України, і яка поширюються без відповідного дозволу.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.