Крем та мастика залишаються класичними варіантами покриття для тортів та тістечок. Проте кондитерський велюр виглядає більш неординарно, привабливо та просто розкішно. Виразний рельєфний декор допомагає надати поверхні вигляд ніжної оксамитової тканини. На https://mavkacake.com/torty/ та інших сторінках сайту можна знайти солодощі, вкриті неперевершеним кондитерським велюром!
З чого роблять велюрове покриття?
Склад цього незвичайного покриття напрочуд простий. До нього входять розтоплений шоколад (чорний, молочний або білий), масло какао та безпечні барвники. Для приготування велюру в домашніх умовах необхідно розтопити на водяній бані основні інгредієнти, змішати їх, додати обраний колір та збити блендером. Коли суміш охолоне, її можна наносити за допомогою фарбопульта або кондитерського аерографа. Робочий отвір пристрою повинен бути не менше 2,5–3 мм. Що більшим буде сопло, то фактурнішим вийде покриття. Однак отвір менших розмірів може швидко забитися або дати занадто рівний, не надто виразний декоративний шар.
Аби вкрити десерт ефектним велюром, не обов’язково купувати професійний аерограф. Деякі виробники пропонують готовий кондитерський велюр у форматі аерозолю. Скористатися ним зможе кожен, а одного балона вистачить на 4–5 тортів середнього розміру. Це хороший вибір для тих, хто користується таким декором лише час від часу, а також для домашніх кондитерів, які експериментують з десертами.
Покриття чудово підходить для тістечок, бісквітів, тортів з пісочного тіста, цукерок та навіть шоколадних плиток. Але найбільш вражаючий результат вдається отримати на ніжних мусових десертах, виготовлених у 3D-формах. Оксамит чудово підкреслює рельєф поверхні торта та надає дизайну більшої виразності. Велюр ефектно контрастує з дзеркальною глазур’ю, тому їх іноді об’єднують під час виготовлення тортів.
Особливості використання кондитерського велюру
Якщо ви хочете прикрасити десерт велюром у домашніх умовах, варто захистити поверхні плівкою, папером або фольгою — емульсія з доволі високим вмістом жиру погано відмивається. Перед покриттям кондитерський виріб варто заморозити або ретельно охолодити. Другий варіант підходить краще, оскільки професійні кондитери використовують шокову заморозку, за якої солодощі не втрачають смаку — у домашніх умовах це майже неможливо.
Наносити покриття варто одразу після того, як ви витягнете торт з холодильника. На ньому не повинен встигнути зібратися конденсат, інакше велюр ляже нерівно. Розпилювати емульсію рекомендовано з відстані приблизно 20 см, намагаючись наносити покриття рівномірно. Найкраще використовувати для цього підставку, що обертається.
Не впевнені у власних кондитерських навичках? Не хочете купувати аерограф або доволі дорогий аерозоль? Є бажання спробувати справжній кондитерський шедевр, вкритий шоколадним велюром? Тоді варто замовити солодощі у такому дизайні в кондитерській!
Підтримайте проект на Patreon