Тісто падає, паска не дістається з форми або підгорає? Заздалегідь знаючи способи вирішення цих проблем, ви приготуєте найсмачнішу паску.
Прагнучи приготувати досконалу паску, господині часто припускаються помилок, через які випічка пригорає або не пропікається зсередини. Їх легко можна уникнути, якщо заздалегідь знати як.
1. Паска пригорає
Часто ставлять паску в нерозігріту духовку і різка зміна температури сприяє пригорянню. Тому, обов’язково розігрійте духовку заздалегідь і змастіть форму вершковим маслом. Також, можна постелити на дно пергамент.
2. Паска складно дістається з форми, а також прилипає до пергаменту
Кладіть папір для випікання навколо паски і обов’язково змащуйте вершковим маслом. Існують різні роз’ємні формочки для випічки, таким чином вам не потрібно буде діставати паску. Багатьом господиням припали до душі силіконові формочки, адже в них рідше пригорає випічка.
3. Тісто падає
Ідеальна температура для тіста 25 °. Тому створюйте оптимальну температуру для всіх інгредієнтів тіста, а також залиште його «підходити» в тихому приміщенні. Тісто може легко осісти при подиху вітру, зміні температури та шуму.
4. Не визначено час випікання
Це також поширена помилка, через яку паска не пропікається всередині. Важливо знати вагу своєї паски і відповідно до неї випікати певний час.
1 кілограмова паска випікається 45 хвилин. Якщо паска менша 1 кг, то час випікання 30 хвилин. Якщо вага вашої паски близько 1,5 кг випікайте 1 годину, а якщо 2 кг – півтори години.
5. Недостатньо вимішане тісто
Якщо вимішувати тісто недовго, то паска точно не вийде повітряною і легкою. Тому, обов’язково якісно просійте борошно і вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не перестане бути липким.
Підтримайте проект на Patreon