То є святе: як на Сихові вудять шинку і ковбаси поміж багатоповерхівок

Львів’янин 3 квітня неподалік багатоповерхівок у Сихівському районі міста вудить м’ясо до Великодня.

Власноруч вудити м’ясо до великоднього столу є давньою традицією у Західній Україні, але поширено це зазвичай в селах. Однак містяни охоче вудять м’ясо напередодні Великодня та Різдва просто поміж багатоповерхівок, пояснюючи свої дії тим, що задимити м’ясо самому значно дешевше та смачніше, ніж купити уже готову продукцію у крамниці.

Готують таке м’ясо у металевих бочках, у яких вибивають дно. Самі ж бочки дбайливо зберігають у підвалах будинків. Цього року християни східного обряду святкуватимуть Великдень 8 квітня.

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.