Субота, 14 грудня

Польова кухня на Львівському вокзалі частково припинила роботу. Як годуватимуть переселенців

Польова кухня поблизу Головного залізничного вокзалу у Львові, яка готувала їжу для усіх внутрішньо переміщених осіб, частково припиняє свою роботу. 29 серпня – останній день, коли переселенці могли посмакувати гарячими стравами, зокрема бограчем. Від сьогодні волонтери вже не готуватимуть цю страву.

Як повідомили у стрімі Tvoemisto.tv волонтери, які працюють на польовій кухні від початку повномасштабного вторгнення, тут зварили більше ніж 800 казанів бограчу та нагодували понад мільйон людей, які прибували та зупинялися у Львові.

Спершу готували все, що можна було, та на що вистачало продуктів. Хтось приносив вареники, хтось – овочі, м’ясо, й тоді почали варити виключно бограч, який назвали «бандерівською зупою». Волонтери жартують, що сам Степан Бандера давав цей рецепт.

«На початку міряли не людьми, а казанами – варили 7-8 казанів за добу. Це приблизно 1200 порцій, і люди стояли у чергах. Зараз людей значно менше, розуміємо, що є ті, кого варто годувати. Готуємо тільки для людей ВПО. Наразі вирішили ресурс, який витрачаємо на приготування казана, призупинити. Можливо, коли буде холодно, відновимо роботу», – пояснює волонтер Михайло Коренев.

Щоб приготувати бограч, волонтери витрачають декілька годин, аби страва була справжньою та смачною. Надалі польова кухня продовжує свою роботу, готуватимуть чай, узвар, бутерброди.

Юлія Осим

Фото та відео Марта Байдака


Підтримайте проект на Patreon

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.