Ользі Фреймут – 39: уроки етикету від телеведучої

Популярна українська телеведуча, учасниця проєкту “Танці з зірками” Ольга Фреймут святкує день народження. У четвер, 25 лютого, їй виповнюється 39 років. Знаменитість часто ділиться з шанувальниками порадами етикету, тому у цей особливий день редакція LifeStyle 24 зібрала для вас найкращі уроки від зірки.

Джерело: 24 канал.

Ольга Фреймут на особистій сторінці в інстаграмі часто публікує короткі ролики, у яких ділиться з багатотисячною аудиторією підписників різноманітними уроками етикету. У день народження телеведучої журналісти LifeStyle 24 підготували для вас добірку цих корисних порад.

Уроки етикету від Ольги Фреймут

Що робити з серветкою після трапези?

Після трапези ніколи не залишайте серветку на тарілці – це суперечить правилам етикету. Серветка завжди має бути поза межами тарілки, на столі.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений FreimutOlia (@freimutolia)

Як тримати чашку з кавою, а як – з чаєм?

Філіжанку з чаєм потрібно тримати за вушко, а пальці в той момент мають бути вздовж вушка. Горнятка з кавою тримаємо також за вушко, проте пальці забираємо в кулачок. Це пов’язано з тим, що чашка з кавою важча, адже у неї люди часто додають молоко та цукор.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений FreimutOlia (@freimutolia)

Як правильно тримати клатч?

Жінки звикли тримати клатч під пахвою, проте це неправильно. Клатч потрібно тримати внизу в одній руці або ж обома руками.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений FreimutOlia (@freimutolia)

Як правильно їсти суп?

Суп потрібно набирати не до себе, а від себе. А їсти його правильно не з носика ложки, а збоку.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений FreimutOlia (@freimutolia)

Як правильно носити окуляри?

За правилами етикету, окуляри не можна носити на голові чи грудях. Якщо ви не одягаєте їх на ніс, то зберігайте у чохлі або ж футлярі.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений FreimutOlia (@freimutolia)

Як правильно розмішувати цукор та молоко?

Розмішувати цукор та молоко у каві або чаю по колу та дзеленчати – поганий тон. Це потрібно робити за принципом: 6 година – 12 година, тобто пересувати ложечку вверх – вниз.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений FreimutOlia (@freimutolia)

Як правильно їсти суші?

Щоб суші не розвалювалися, потрібно занурювати їх в соус не рисом, а рибою або ж авокадо.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений FreimutOlia (@freimutolia)

Як прибрати їжу, яка впала на стіл під час трапези?

Крихти або їжу, яка впала на стіл, не можна прибирати ганчіркою. Це потрібно зробити за допомогою полотняної серветки та тарілки або срібного совочка.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений FreimutOlia (@freimutolia)

Як правильно їсти виноград із фруктовниці?

Коли ми прагнемо посмакувати виноградом із загальної таці, потрібно відрізати гілочку спеціальними ножицями або відламати її та взяти на тарілку.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений FreimutOlia (@freimutolia)

Як правильно їсти кукурудзу?

Кукурудзу варто взяти спеціальними холдерами. Їсти її потрібно від кінців до середини.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений FreimutOlia (@freimutolia)

Куди дивитися, коли п’ємо каву або чай?

Під час чаювання або смакування іншими напоями потрібно дивитися не в горня, а на співрозмовника. Це чудовий спосіб спілкування та підтримання розмови.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений FreimutOlia (@freimutolia)

Що робити з маскою, коли перебуваєте в ресторані?

Коли ви завітали у ресторан під час карантину, маску не можна залишати на столі. Її потрібно покласти на коліна і зверху прикрити серветкою.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений FreimutOlia (@freimutolia)

Чи можна чепуритися на людях?

Малювати губи помадою чи блиском, розчісуватися та пудритися варто так, щоб цього ніхто не бачив.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений FreimutOlia (@freimutolia)

Як правильно тримати бокал?

Якщо є ніжка, то завжди за ніжку. Чим нижче візьме, тим елегантніший вигляд матимете. Пильнуйте, щоб не було “лапи монстра” – не хапайтеся за скло розчепіреними пальцями. Бокали з червоним вином теж беремо за ніжку. Справа навіть не в температурі руки, від якої може нагрітися напій. На зап’ястя ми часто наносимо парфуми, якщо візьмемося рукою за основу бокалу, залишиться запах, що переб’є оригінальний аромат вина.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений FreimutOlia (@freimutolia)

Як правильно їсти хліб?

Хліб завжди потрібно відщипувати. Навіть, якщо вам подали булочку та масло, розрізати її навпіл не можна. Потрібно відламати шматочок та намастити його.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений FreimutOlia (@freimutolia)

Як правильно наносити парфуми?

На себе парфуми не варто наносити. Краще “покропити” простір перед собою і зайти у цю “хмаринку”.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений FreimutOlia (@freimutolia)

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.