Найкращі ресторани Львова за версією рестораторів

Представляємо вам перелік найкращих ресторанів Львова, складений відомими рестораторами з усієї країни, ресторанними критиками і бізнесменами, що люблять поїсти і знаються на їжі, за версією НВ.

Амадеус

47_wide1-1024x427Адреса: вул. Кафедральна, 7

Середній чек: 300 грн

Кухня: італійська, французька і локальна

Ресторан Амадеус розташовується в самому центрі старовинного Львова, поруч з католицькою Катедрою і каплицею Боїмів. В меню гості особливо відмічають телятину, запечену в каррі з яблуками і мигдалем, устриці, мармурове м’ясо та десерти.

Атляс

Атляс

Адреса: площа Ринок, 45

Середній чек: 400 грн

Кухня: локальна

Арт-кнайпа – заклад з історією, тут збиралася львівська богема ще в кінці ХІХ століття. Інтер’єр виконаний у вінтажному європейському стилі: бочки замість крісел, портрети королів і колони з фресками. В меню – страви традиційної галицької кухні.

Bar Mushly

Bar Mushly

Адреса: площа Ринок, 35

Середній чек: 600 грн

Кухня: європейська морська

Тут подають в основному рибу і морепродукти в найрізноманітніших виконаннях. Особливий акцент роблять на устрицях, вонголе і мідіях. Є навіть окреме устричне меню, в якому до кожної порції передбачений келих ігристого вина демократичної марки власного виробництва.

Centaur

Centaur

Адреса: площа Ринок, 34

Середній чек: 400 грн

Кухня: українська, європейська

У цьому закладі змішані кухні і традиції абсолютно різних культур. У меню представлені страви від борщу до вишуканих десертів. Крім того, тут варять відмінну львівську каву.

Mons Pius

Mons Pius

Адреса: вул. Лесі Українки, 14

Середній чек: 400 грн

Кухня: авторська, європейська

Ресторан розташований у дворику, що зберігає особливу атмосферу старого Львова. Він розмістився в будівлі першого львівського банку-ломбарду, який працював тут 300 років тому (до 1940 року). Заклад спеціалізується в основному на м’ясі, але вегетаріанцеві також знайдеться чим пообідати – наприклад, в меню є фетучіні з білими грибами.

Vintage Nouveau

Vintage Nouveau

Адреса: вул. Староєврейська, 27

Середній чек: 700 грн

Кухня: авторська і європейська

Vintage Nouveau

В меню безліч авторських страв та десертів, для приготування яких використовуються екологічно чисті продукти місцевих фермерських господарств. Крім того, в закладі є власна винотека з вишуканими вінтажними винами.

Веронiка

Вероніка

Адреса: пр. Шевченко, 21

Середній чек: 500 грн

Кухня: кондитерська

Одне з найвідоміших місць в місті. Тут буває складно знайти вільний столик. Інтер’єр, витриманий в атмосфері початку XX століття, відповідає класичним львівським кав’ярнях: стримано, але затишно.

Перша львівська грільова ресторація м’яса та справедлівості

Перша львівська грильова ресторація м’яса та справедливості

Адреса: вул. Валова, 20

Середній чек: 400 грн

Кухня: локальна

Заклад спеціалізується на приготуванні різних видів м’яса. У ресторану своя оригінальна концепція – за легендою творців, його відкрив останній міський кат, який після воцаріння в країні демократії залишився без роботи. Ніхто краще ката не розбирається в м’ясі, впевнені автори закладу.

Перша львівська грільова ресторація м’яса та справедлівості

Ресторація Бачевських

ресторація Бачевських

Адреса: вул. Шевська, 8

Середній чек: 400 грн

Кухня: локальна

Тут подають оригінальні авторські страви з незвичайними назвами і неповторним місцевим колоритом. Заклад може похвалитися продуманим інтер’єром і цікавою історією. Він названий на честь родини Бачевських, що заснувала в XVIII столітті у Львові першу в світі фабрику масового виробництва горілки. З цього приводу відвідувачам пропонують незвичні спиртні напої, в тому числі понад 45 видів наливок.

Трапезна Ідей

Трапезна ідей

Адреса: вул. Валова, 18

Середній чек: 300 грн

Кухня: локальна

Трапезна розміщена при Музеї ідей, який у свою чергу займає частину приміщень старовинного Бернардинського монастиря. Атмосферності додають товсті кам’яні стіни і масивні дубові меблі. За задумом творців, це місце, куди приходять художники після роботи над проектами, де вони зустрічаються, сперечаються і обговорюють нові ідеї. Усьому цьому сприяє традиційна галицька кухня.

Цукерня

Цукерня

Адреса: вул. Староєврейська, 3

Середній чек: 400 грн

Кухня: кафе-кондитерська

Класична львівська кав’ярня з великим асортиментом випічки. Відкрившись у 1999 році, Цукерня стала продовжувачем традицій львівських довоєнних кондитерських. В інтер’єрі є багато антикваріату. Великий вибір десертів і різного роду кави. Туристи нерідко купують фірмові штрудлі й сирники, як гостинці зі Львова.

Чорний кіт

Чорний кіт

Адреса: вул. Героїв Майдану, 4

Середній чек: 800 грн

Кухня: європейська та українська

Чорний кіт

Львівська інтерпретація англійського пабу. Піч – справжня гордість закладу, тут випікають піцу, а також домашній хліб за старовинними рецептами. В меню є фірмові страви – шашлик “Чорний кіт”, ковбаски з дикого кабана, десерт “Шоколадна лавина”.

Шампанерія Х & Х

Шампанерія Х&Х

Адреса: вул. Лесі Українки, 29

Середній чек: 400 грн

Кухня: хот-доги і хачапурі

Міське кафе, де представлені три популярних продукти: шампанське, хачапурі і хот-доги. В меню немає супів й усього два салати. Аудиторія – здебільшого молодь, яка цінує якісну їжу. У закладі кухня відкрита, що дозволяє спостерігати за приготуванням замовлених страв.

Шампанерія Х & Х

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.