Неділя, 22 грудня

На Львівщині відкрили перший завод з переробки меду

У понеділок, 19 лютого, у селі Сопошин Жовківського району відкрили перший на Львівщині завод з переробки меду та продуктів бджільництва. Підприємство є експортером українського меду та сприяє підтримці і розвитку регіональних пасічників.

«Це єдине підприємство такого ґатунку в області. Інвестиції сягають 20 млн грн. Тут створять 50 нових робочих місць з хорошою заробітною платою. Це добра опора для громади села – місця, де зможуть працювати люди і податки до місцевого бюджету», – сказав голова Львівської ОДА Олег Синютка.

переробка меду

До складу виробничих потужностей підприємства входить цех приймання сировини, цех переробки меду та гомогенізації, склад готової продукції, механічна майстерня, котельня з економічними та екологічними котлами.

Підприємство виготовляє акацієвий, липовий, гречаний, соняшниковий, ріпаковий мед та мед з ріднотрав’я.

«Мед від пасічника потрапляє до нас в цех прийому. Після цього мед перевозиться в цех і подається в камеру декристалізації. Мед розігрівається в камері декристалізації до температури 38-39 градусів упродовж певного технологічного часу. Після цього мед наливається у ванну розкристалізації і потім насосом перекачується через фільтр в гомогенізатор. Там він гомогенізується (робиться однорідним, – ред.) за допомогою шнекового механізму і приводиться до однорідного стану, який має однакові фізико-хімічні властивості», – розповів директор ТзОВ «Ренома» Михайло Баранівський.

переробка меду

Мед, виготовлений на підприємстві, експортується до Польщі, Австрії, Італії, Канади.


Підтримайте проект на Patreon

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.