Львівські ресторатори просять дозволити роботу літніх майданчиків

Ресторатори кажуть, що відкрити літні майданчики можна з дотриманням санітарних умов.

Співзасновники холдингу !Fest долучилися до всеукраїнського звернення рестораторів та просять дозволити роботу літніх майданчиків. Відповідне відеозвернення опублікував співзасновник холдингу Андрій Худо, пише Твоє місто.

«Пройшло вже більше місяця карантину і нашого попереднього звернення. Карантин триває – більшість нашого бізнесу закрито, а працівники–  без роботи. Ми робимо все щоб кожного дня створювати нові робочі місця. Проте загальна економічна ситуація і прогнози наразі невтішні», – каже Андрій Худо.

Ресторатори просять дати дозвіл на роботу літніх майданчиків із 12 травня, з дотриманням необхідних санітарних норм та обмежень.

«У цей період бізнес виконує функції, які в розвинених економіках робить держава. Розраховуючи тільки на себе, ми, як бізнес, просимо переглянути місцеві та загальнодержавні податки на 2020 рік. Це дозволить відновитися, зберегти бізнес і вернути людей до звичного життя», – додають у !Fest.

Звернення до FEST команда і до влади! Пройшло вже більше місяця карантину і нашого попереднього звернення. Карантин триває – більшість нашого бізнесу закрито, а працівники без роботи. Ми робимо все щоб кожного дня створювати нові робочі місця. Проте загальна економічна ситуація і прогнози наразі невтішні. Слід пам‘ятати, що в Україні було багато бід, проте українці завжди залишались сильними і перемагали. Й ця біда мине! На сьогодні ми створили близько 500 робочих місць на час карантину. Ми запустили FEST доставка (частина ресторанів готує їжу, а з магазинів доставляємо продукти), і ще ми запустили 4 магазини #ПродуктоваМісія у Львові.Aviatsiya Halychyny пошила вже 250000 масок. Також запустили проект домоги медикам, які на передовій боротьби з вірусом ідоставляємо 50 обідів щодня для лікарів. Звертаємося до влади – наполегливо просимо дати дозвіл на роботу літніх майданчиків з 12 травня 2020 року, з дотриманням ними всіх необхідних санітарних норм та обмежень, що дасть можливість створити ще сотні робочих місць в нашому холдингу емоцій !Fest і тисячі у Львові! В цей період бізнес виконує функції, які в розвинених економіках робить держава. Розраховуючи тільки на себе, ми як бізнес просимо переглянути місцеві та загальнодержавні податки на 2020 рік! Це дозволить відновитися, зберегти бізнес і вернути людей до звичного життя! Далі буде! 🇺🇦 Боротьба триває… ✊

Gepostet von Андрій Худо am Montag, 27. April 2020

У коментарі Tvoemisto.tv ресторатор Всеволод Поліщук розповів, що з одного боку він серйозно сприймає пандемії і є прихильником максимальної ізоляції.

«Крім цього, заклади, з якими співпрацюю чи які консультую, переважно не мають великого літнього майданчика. Тому, імовірно, що навіть за наявності дозволу ми будемо мати серйозну дискусію щодо того, чи варто відкриватися інакше, ніж на доставку та самовивіз. Імовірно, більшість все ж не відкриватимуться, принаймні, до того моменту, коли буде чітка відповідь про те, як зрештою передається, і як не передається вірус», – каже він.

Він каже, що якщо порівнювати, наприклад, із супермаркетами, яким дозволили працювати на карантині, то ресторанам простіше стежити за дотриманням певних правил.

«У моєму випадку йдеться здебільшого про заклади, які можуть утримувати свої невеликі команди за рахунок доставки. Але працювати на доставку навіть технічно можуть не всі ресторани. І якщо ми говоримо про масштаби таких зубрів, як !Fest, “Кумпель”, “Челентано” тощо, то мова про сотні втрачених робочих місць у кожній із компаній», – додає Всеволод Поліщук.

 
Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.