У соцмережах оновлений інтер’єр львівської «Цукерні» називають «кривавим хамамом», санвузлом, моргом і «санаторієм із електрофорезом».
Джерело: Хмарочос.
Кондитерська відкрилася на вулиці Староєврейській у 1999 році й набула майже культового статусу як одна з візитівок Львова. Відвідувачі відзначали незмінну якість страв.

Новий інтер’єр проєктувала студія YOD Group. Стіни вкрито біоштукатуркою з яєчної шкаралупи, більшість горизонтальних поверхонь оздобили італійським мармуром: підлогу, вітрину, столики, а також плінтуси.
Від колишнього інтер’єру залишилися «віденські» стільці, частково перефарбовані в білий колір, і основи столів. Традиційну тему підтримує також антикварна сецесійна шафа з колекції власниці закладу.


«Коли зайшла — то хотіла вийти, думала, що дверима помилилася! Наша всіма улюблена “Цукерня”, дух старого Львова! А ці неймовірні старовинні серванти, сервізи, крісла зі столами, — обурюється Христина на фейсбук-сторінці закладу. — Ви знищили історію, яка тривала вже дуже давно».

Головна редакторка «Гендер в деталях» Тамара Злобіна відвідувала «Цукерню» понад двадцять років, але тепер каже, що більше не приводитиме сюди гостей. На її думку, новий дизайн не враховує контекст: історію приміщення, його розміри та освітлення. Надмір мармуру дає відчуття холоду, руді прожилки виглядають як патьоки крові, вибір одного матеріалу і для підлоги, і для столиків справляє враження, що відвідувачам пропонують їсти з підлоги, а вітрина нагадує «туалет турецького готелю».

Негативні відгуки дописувачі залишають на сторінках «Цукерні» та YOD Group, нарікаючи, що новий інтер’єр «знищив» заклад і його унікальність. Дехто каже, що інтер’єр виглядав би гарно в новому кафе, а не в уже знайомому публіці: «Це дуже красиво направду, я люблю такі інтерʼєри, але то більше не “Цукерня”… Старі креденси, ляда, шторки, столи — в тому суть, а ще в тому запаху кави і ванілі».
«Розуміємо, приймати зміни непросто. Особливо, коли з нашим закладом вас пов’язують теплі спогади. Обіцяємо, в оновленій “Цукерні” на вас чекають нові, не менш солодкі моменти», — відповідають у закладі.
У соцмережах можна знайти й позитивні відгуки та слова захоплення — переважно від рестораторів і дизайнерів.
Підтримайте проект на Patreon