Четвер, 26 грудня

Кейк-попси – модний десерт для дітей. Рецепт приготування

Знаменитий американський десерт кейк-попс – невелике бісквітне тістечко, покрите глазур’ю на паличці.

Кейк-попси часто використовують на дитячих святах. У тістечка оригінальна форма, що нагадує інші смачні ласощі, родом з Америки – чупа-чупс. Створюючи цей десерт, можна проявити фантазію і втілити найоригінальніші ідеї, так кейк-попс стане справжньою прикрасою свята.

Що таке кейк-попси

Дослівно з англійської мови cake pops – торт на палиці, хоча розміри десерту навряд чи відповідають поняттю торта в звичному розумінні, це скоріше міні-тортики або тістечка. Свою популярність кейк-попси отримали тільки в 2008 році, завдяки кондитер і блогеру з Атланти Енджі Дадлі. Вона стала викладати фото десертів на своєму сайті, і ці фотографії отримали великий резонанс в мережі.

Особливості приготування

Головною особливістю кейк-попсів є зовнішній вигляд тістечок. Це кулька з бісквітного тіста, покрита глазур’ю і прикрашена різними декоративними елементами. Існує кілька способів приготування круглої основи. У класичному варіанті кулька формується із маси, до складу якої входить бісквітна крихта і крем. Таким способом можна формувати і будь-яку іншу форму.

Сьогодні використовують спеціальні силіконові формочки або апарат для приготування кейк-попсів, який працює за принципом вафельниці. В тісто або крем іноді додають харчові барвники, для додання потрібного кольору кондитерського виробу. Після приготування основи кейк-попса тістечко насаджують на пластикову або дерев’яну паличку. Заготівлю десерту охолоджують, після чого приступають до прикраси.

Як приготувати кейк-попси в домашніх умовах

Для приготування тістечок на паличці в домашніх умовах знадобляться наступні компоненти:

  1. Бісквіт. Це основа тортика, бісквіт для кейк-попсів готують самостійно, або купують у магазині.
  2. Крем. Використовують сметанний або масляний крем, шоколадний ганаш, варення, згущене молоко.
  3. Глазур. Готовий десерт покривають розтопленим шоколадом або кондитерською глазур’ю.
  4. Декор. Прикрашають кейк-попси спеціальним декором: посипкою, марципаном, різнобарвною мастикою, горіхами, сухофруктами.
  5. Палички. Десерти висаджують на палички для кейк-попсів, це можуть бути шпажки з дерева або коктейльні трубочки. Основу вибирають, виходячи з щільності і ваги готового тістечка.

Класичний рецепт

Класичний рецепт кейк-попсів складається з найпростіших інгредієнтів для кондитерських виробів. Для створення круглої основи знадобиться силіконова форма з круглими поглибленнями. 

Яйця 5 шт  
Борошно 150 г  
Цукор 100 г  
Вершки жирні 100 мл  
Цукрова пудра 1 ст.л.  
Масло 30 г  
Чорний шоколад 300 г  
Вишня без кісточок 500 г  
Згущене молоко 80 г  
Білий шоколад 100 г  
Чорний шоколад (для декора) 100 г  
Молочний шоколад 100 г  
Їстівні бусини за смаком  
Мелені горіхи за смаком  
Кокосова стружка за смаком  

Як приготувати кейк попс — рецепт

Готуємо бісквіт

Відокремлюємо білки від жовтків, білки збиваємо з дрібкою солі до крутої піни. Жовтки збиваємо з 50 г цукру. Цукор, що залишився, додаємо в білки. Збиваємо та дуже акуратно, розмішуючи в одному напрямку, з’єднуємо збиті білки з жовтками.

Форму для запікання змащуємо маслом, викладаємо у форму бісквіт та ставимо в розігріту до 180 ° С духовку на 25-30 хвилин. Охолоджуємо бісквіт.

Щоб зробити бісквіт шоколадним, додаємо в тісто кілька ложок какао

Готуємо тісто

Вершки нагріваємо разом з цукровою пудрою, але не доводимо до кипіння. Заливаємо гарячими вершками 100 грамів чорного шоколаду, добре перемішуємо та додаємо вершкове масло. Шоколадний бісквіт кришимо та змішуємо з шоколадним ганашем. Добре перемішуємо масу, щоб з неї можна було формувати кульки та ставимо на 20 хвилин в холодильник.

Щоб приготувати тісто для білого бісквіта, перебиваємо вишню зі згущеним молоком в блендері та змішуємо з крихтою з білого бісквіта

Готуємо кейк попси

З вишневого та шоколадного тіста формуємо кульки розміром з тенісний м’яч та ставимо на 10 хвилин в холодильник.

В цей час на водяній бані розтоплюємо білий, молочний та чорний шоколад. Дерев’яні або пластикові палички макаємо кінчиком в розтоплений шоколад, вставляємо в кульку та відправляємо десерт ще на 5 хвилин в холодильник.

Після цього кульки занурюємо в розтоплений шоколад та прикрашаємо кокосовою стружкою, горішками або намистинами. Після прикраси охолоджуємо кейк-попси в холодильнику ще 20 хвилин.

За матеріалами 

http://radka.in.ua


Підтримайте проект на Patreon

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.
ТЕГИ: