п`ятниця, 18 жовтня

Ензимна пудра vs. традиційні скраби: що вибрати

Один з важливих компонентів доглядової рутини — відлущування ороговілих клітин. Цей процес допомагає зберігати шкіру гладкою, рівною та більш пружною. Для розв’язання цих завдань користувачам доступні засоби, які мають різні принципи дії. Дві найбільш відомі форми — це скраби та ензимні пудри.

За останні роки на ензимні пудри спостерігається підвищений попит. І це не дивно, адже ці засоби вже неодноразово продемонстрували свою ефективність. А різноманіття формул та брендів дозволяє відібрати рішення майже під будь-які запити. В цьому можна переконатись, відвідавши каталог ензимних пудр на сайті.

Так, ензимна пудра та скраби мають зовсім різні принципи дії та властивості, хоч і однакове призначення — відлущування ороговілих клітин шкіри. Розберімося, які вони мають відмінності та що краще включати у свою доглядову рутину.

Принцип дії та особливості ензимних пудр та традиційних скрабів

Ензимна пудра — це унікальний за своїм принципом засіб. Він відлущує ороговілі клітини шкіри завдяки делікатному впливу на білкові зв’язки. Тобто відлущення відбувається внаслідок м’якої біохімічної реакції, а не механічного подразнення. Такий ефект зумовлений наявністю у складі особливих компонентів — ферментів.

Скраб же, навпаки, здійснює механічний вплив на шкіру. У цих засобах присутні маленькі абразивні частинки, які подразнюють відмерлі клітини та сприяють їх видаленню. Хоч свою функцію хороші продукти виконують добре, деякі скраби можуть травмувати шкіру та сприяти появі подразнень.

Які переваги та недоліки мають ензимні пудри та традиційні скраби?

Ензимні пудри відомі своєю делікатною дією. Завдяки цьому, вони підходять власникам всіх типів шкіри, зокрема — чутливої. Окрім видалення ороговілих клітин, деякі засоби сприяють вирівнюванню тону та текстури шкіри, відновленню її гладкості та навіть — звуженню пор. До недоліків таких продуктів відносять, в першу чергу, їх вищу вартість у порівнянні з деякими традиційними скрабами.

Скраби — більш відома та поширена форма, яку використовують для відлущування ороговілих клітин. Наявність маленьких абразивних частинок робить ці засоби ефективними для очищення жирного типу шкіри. Дані продукти доступні широкому колу користувачів, адже вони представлені майже в усіх магазинах та мають доволі низьку вартість. До недоліків варто віднести те, що скраби не підходять всім типам шкіри. Так, на чутливій шкірі після застосування можуть виникати подразнення.

Так, ензимні пудри та скраби мають як свої переваги, так і недоліки. При виборі засобу варто врахувати власний тип шкіри та ефекти, яких ви прагнете досягнути. Для чутливої та схильної до подразнень шкіри однозначно варто віддати перевагу ензимній пудрі. Вона забезпечить дбайливий та водночас помітний ефект без ризику появи мікротріщин чи інших неприємних наслідків.


Підтримайте проект на Patreon

Новини від "То є Львів" в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/inlvivinua.